Rinaldi het snelst, Tessels veertiende op vrijdag in Lausitz

93
Wayne Tessels
Wayne Tessels | foto© actiefoto.eu

#GermanWorldSBK – Michael Ruben Rinaldi heeft vrijdag op de Euro Speedway Lausitz de snelste tijd laten noteren in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. Wayne Tessels en Rob Hartog sloten de eerste dag af met respectievelijk de veertiende en negentiende rondetijd.

Na een hele lange zomerstop – sinds Misano – begonnen vrijdag ook de FIM Cup Superstock 1000 coureurs aan hun eerste dag van de Pirelli German Round. Er stonden twee vrije trainingen op het programma en het was Michael Ruben Rinaldi die na afloop de lijst aanvoerde. De Italiaan noteerde tijdens de tweede vrije training een rondetijd van 1’38.865 en was daarmee een fractie sneller dan zijn landgenoten Roberto Tamburini en Raffaele de Rosa die de tweede en derde tijd op de klok wisten te zetten.Wayne Tessels werd met de veertiende tijd de best geklasseerde Nederlander. De MTM – HS Kawasaki coureur begon met de nodige tegenslag aan de dag vanwege een technisch probleem tijdens de eerste vrije training. Tessels kon hierdoor slechts een paar ronden rijden. Na hard werken van zijn monteurs was het probleem bij aanvang van de tweede vrije training verholpen. Meteen in het begin was Tessels dan ook al sneller dan zijn snelste tijd gereden in de eerste sessie van de dag. Na in het verloop van de tweede sessie een aantal plaatsen teruggezakt te zijn wist de Nederlander in de slotfase zijn eigen snelste tijd nog een keer te verbeteren en aan te scherpen tot een tijd van 1’40.953, een tijd waarmee hij uiteindelijk de dag afsloot als veertiende.

Rob Hartog, die de eerste vrije afsloot met de zestiende rondetijd, wist tijdens de tweede vrije training in eerste instantie zijn snelste tijd uit de ochtend niet te verbeteren. In de slotfase ging de Team Hartog – Jenik – Against Cancer coureur er echter nog een keer goed voor zitten en zijn eigen tot dan toe snelste tijd aan te scherpen tot 1’41.415, een tijd die na afloop goed bleek voor de negentiende plaats op de lijst.

 

Handige links Pirelli German Round – Lausitzring

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (Superbike IDM)
Waar te volgen op TV
Het weer op de Lausitzring