De Hamove heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat de internationale wegraces in Hengelo GLD zijn afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het evenement op de Varsselring stond gepland in het weekend van 9 en 10 mei. De organisatie houdt wel de optie open om mogelijk later in het jaar alsnog de races te organiseren.

Ieder jaar komen er zo’n zestien tot zeventien verschillende nationaliteiten naar de Varsselring voor de wegraces. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus is het voor organisator Hamove dan ook niet verantwoord voor de vrijwilligers, buurt, rijders, relaties en bezoekers om het evenement door te laten gaan.

De 53e road races in Hengelo GLD stonden gepland in het weekend van 9 en 10 mei. Het hoofdnummer op het programma was het Internationale Road Race Championship (IRRC). Daarnaast zouden de BeNeLux Trophy Superbike, BeNeLux Trophy Supersport, ONK-BK Zijspannen, NK Classics-IHRO, Belgian Twin Trophy, Camathias Cup en de 2-Stroke klasse aan de start verschijnen.

Statement Hamove: “Als bestuur van de HAMOVE volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet. De gezondheid van onze vrijwilligers, buurt, rijders, relaties en bezoekers staan voor ons voorop. We hebben helaas het besluit moeten nemen dat alle evenementen van de HAMOVE tot 1 juni 2020 worden afgelast. Dit betekent ook dat onze jaarlijkse wegrace op 9 en 10 mei niet plaats kan vinden. Daarnaast zullen ook de 1e clubcross en de opening van onze nieuwe hal op de geplande datum niet door gaan. De komende periode worden de mogelijkheden bekeken of de opening van de nieuwe hal en de wegrace later dit jaar alsnog kunnen plaatsvinden.”

Organisator Hamove gaat in de komende periode bekijken of het later in het jaar nog mogelijk is om de wegraces te organiseren.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App