Roadracing: Isle of Wight Diamond Races uitgesteld tot 2022

226
Steve Plater (links) en James Hillier verkennen het nieuwe circuit van de Diamond Races op het Isle of Wight | foto© Diamond Races

Het nieuw opgezette roadracing evenement op het Britse eiland Wight, de Isle of Wight Diamond Races gaan dit jaar niet door. Het evenement dat in oktober van dit jaar voor het eerst zou worden georganiseerd wordt verplaats naar 2022, dit i.v.m. de huidige Covid-19 pandemie.

Opnieuw slecht nieuws voor de Roadracing fans, het nieuwe en groots aangekondigde roadracing evenement, de Isle of Wight Diamond Races, is uitgesteld en verplaatst naar 2022. De belangrijkste redenen om het evenement, dat gepland stond in oktober van dit jaar, uit te stellen is de COVID-19 pandemie en de daarbij behorende reisbeperkingen. Daarnaast heeft de organisatie aangegeven dat de druk op het eiland – de verwachting was dat indien mogelijk er tienduizenden fans het evenement zouden gaan bezoeken – veel te groot zou worden.

Lees ook: Nieuwe road race in 2021 op het Isle of Wight: de Diamond Races

Er is nog geen beslissing genomen over een vervangende datum in 2022. De oorspronkelijke datum (oktober) was gekozen om zo coureurs uit het British Superbike Championship de mogelijkheid te geven na afloop van het seizoen aan het evenement deel te kunnen nemen. De verwachting is dan ook dat ook in 2022 gekozen zal worden voor een datum aan het einde van het seizoen.