Rob Hartog op titelkoers na sterke trainingen in Magny Cours

131
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Philippe Damiens - WSBK Flat Out

Rob Hartog ligt op koers om zondag de Europese Supersport titel binnen te gaan halen. De coureur van Team Hartog – Against Cancer liet tijdens de trainingen een goed tempo zien en stond er telkens goed bij met uitslagen net buiten de top-tien. Hartog kwam in de kwalificatie één tiende tekort voor Superpole 2 en start zondag vanaf plaats veertien in de World Supersport wedstrijd.

Rob Hartog begon vrijdagmorgen gelijk goed aan de eerste vrije training in Magny Cours. Het World Supersport weekend in Frankrijk is het laatste evenement van de FIM Europe Supersport Cup, waarin Hartog met zestien punten voorsprong aan de leiding gaat in het klassement. Hartog zette in de eerste vrije training een veertiende tijd. In de tweede vrije training lukte het de coureur uit Abbekerk lang niet om aan zijn tijd te komen, maar in de slotfase zette Hartog een sterke stint neer waarin hij met twee snelle ronden achter elkaar de elfde tijd op de klokken bracht. Hartog stond op een dertiende positie in de gecombineerde uitslag na de eerste trainingsdag.

In de derde vrije training wist Hartog zijn ritme te verbeteren en reed met een constant tempo naar de twaalfde tijd. De Kawasaki-rijder was in alle vrije trainingen het snelste van de EK-rijders, waardoor hij zaterdagmiddag met een goed gevoel kon beginnen aan de Superpole. Hartog zette in zijn eerste stint een goede tijd en was op dat moment vijfde in de sessie. Vervolgens wist de 26-jarige coureur er in het slot van de sessie een snelle 1’42.472 uit te persen, een tijd waarmee Hartog net één tiende tekort kwam om door te stromen naar Superpole 2. Hartog start zondag vanaf de veertiende positie. Met het tempo van Hartog zit het goed, waardoor Team Hartog – Against Cancer vertrouwen heeft in een mooi resultaat tijdens de slotrace in Magny Cours!

Rob Hartog: We hebben goede trainingen achter de rug in Magny Cours, helemaal als we het vergelijken met Portimão. We stonden er in iedere sessie goed bij en we wisten een snelle tijd te zetten in de Superpole. Ik maakte in mijn snelste ronde één klein foutje, waardoor ik bijna crashte en dit was waarschijnlijk net die tiende die we tekort kwamen voor Superpole 2. We gaan met een goed gevoel beginnen aan de wedstrijd. We gaan ervoor om het jaar mooi af te sluiten met een goed resultaat en hopelijk de titel in het EK!’

De wedstrijd begint zondagmiddag om 13.45 uur en wordt zondagavond om 20:15 uur uitgezonden op Eurosport 2.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App