#RobMacMemories: een verzameling sterke verhalen van weleer

575
Rob McElnea (19)

Voor degenen die actief zijn op Twitter is het, ondanks de huidige situatie rondom het coronavirus, volop genieten dankzij (ex) coureurs, team managers en commentatoren van de motorsportwereld. Voormalig 500cc coureur en Isle of Man TT winnaar Rob McElnea begon een aantal weken geleden met zijn #RobMacMemories en sindsdien dwalen er eindeloos veel mooie verhalen rond op het sociale netwerk. 

Het lijkt al zo lang geleden dat de maatregelen omtrent het coronavirus zijn ingevoerd en dat onze leefwijze daardoor flink veranderd is. In Nederland zijn we nog vrij om te bewegen maar in veel landen geldt er een volledige lockdown en mag het huis alleen worden verlaten voor noodzakelijke activiteiten.

Aan het einde van maart besloot Rob McElnea, voormalig 500cc Grand Prix coureur voor onder andere Heron Suzuki, Marlboro Yamaha, Pepsi Suzuki en Cabin Honda, World Superbike coureur voor het Loctite Yamaha team, meervoudig Isle of Man TT winnaar en team manager van meerdere succesvolle British Superbike teams, om een video te plaatsen met herinneringen uit zijn racecarrière.  Dit deed hij vervolgens meerdere dagen op rij en begon de jaartallen één voor één af te gaan.

Dit werd opgepakt door meerdere figuren uit de motorsportwereld waarna het balletje steeds meer begon te rollen. Nu is het iedere dag een ware traktatie om Twitter te openen en mooie verhalen te horen van vroeger van onder andere oud coureurs James Whitham, Steve Parrish, Steve Plater, Niall Mackenzie, Terry Rymer, Simon Crafar en Kevin Schwantz maar ook nog actieve coureurs zoals Jonathan Rea en Alex Lowes. Er lijken steeds meer mensen mee te doen en de meest geweldigde, ontroerende of verrassende verhalen komen boven tafel. Dankzij deze dagelijkse video’s vragen we tijdens onze Racesport.nl live sessies op onze Facebook- en YouTube pagina’s dan ook aan onze gasten om hun beste ‘huurautoverhaal’ te vertellen, iets wat veel aan bod komt in deze Twittervideo’s.

In dit artikel staan al deze ‘Rob Mac Memories’ en de bedoeling is dan ook om deze pagina zoveel mogelijk up to date te houden met alle nieuwe verhalen die er dagelijks bij komen. Veel kijk- en luisterplezier!

Rob McElnea (voormalig 500cc Grand Prix coureur, meervoudig Isle of Man TT winnaar en team manager in het British Superbike kampioenschap)

 

James Whitham (voormalig World Superbike, World Supersport en British Superbike coureur en huidig British Superbike commentator op Eurosport)

 

Steve Parrish (Voormalig 500cc Grand Prix coureur, vrachtwagenracer en televisiepresentator / commentator)

 

Steve Plater (Voormalig British Superbike coureur, British Supersport kampioen, Isle of Man TT winnaar en televisiepresentator)

 

Shane Byrne (Voormalig MotoGP en World Superbike coureur, zesvoudig British Superbike kampioen)

 

Niall Mackenzie (voormalig 500cc Grand Prix coureur, World Superbike coureur en drievoudig British Superbike kampioen)

 

Steve Sawford (Meervoudig Brits 250cc kampioen)

 

Terry Rymer (Voormalig 500cc Grand Prix coureur, World Superbike racewinnaar, meervoudig British Superbike en WK Endurance kampioen)

 

Collin Wright (Voormalig team manager van meerdere kampioenschap winnende British Superbike teams)

 

Simon Crafar (500cc Grand Prix en World Superbike racewinnaar, huidig MotoGP pit lane reporter)

 

Alex Lowes (World Superbike coureur, momenteel leider in het kampioenschap)

Sam Lowes (2013 World Supersport kampioen en huidig Moto2 coureur.

 

Stuart Higgs (Series en Race Director van het British Superbike kampioenschap, tevens FIM MotoGP Steward)

 

James Haydon (Voormalig 500cc Grand Prix coureur, MotoGP coureur en meervoudig British Superbike racewinnaar)

 

Dave Moore (Televisiecommentator voor onder meer de Isle of Man TT)

 

John McGuinness\

 

Jonathan Rea (Vijfvoudig World Superbike kampioen)

 

Steve Brogan (Meervoudig British Superbike racewinnaar, British Superstock 1000 kampioen)

The only interest in 2006 was MONEY!! Many meetings and train journeys into town made it happen. #nevergiveup #robmacmemories@robmcelnea1pic.twitter.com/Fql3WLo3WR

 

Tommy Hill (British Superbike kampioen in 2011)

 

Glen Richards (Meervoudig British Superbike racewinnaar)

 

Kevin Schwantz (500cc wereldkampioen in 1993)