Gabriel Rodrigo heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd gereden voor Leopard Racing coureurs Lorenzo Dalla Porta en Marcos Ramirez.

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De omstandigheden waren opnieuw gunstig met een fel schijnende zon en een temperatuur die al boven de 25°C lag waardoor er meteen snelle rondetijden werden gereden.

Na ruim tien minuten kwam Albert Arenas ten val. De Ángel Nieto Team coureur die de vrijdag als snelste afsloot ging de fout in ter hoogte van bocht 14 (Carro) waarbij hij de voorkant van zijn KTM verloor en onderuit schoof. Zonder al te grote problemen kon hij ongedeerd terugkeren naar de pitbox.

Halverwege de sessie waren het Leopard Racing coureurs Lorenzo Dalla Porta en Marcos Ramirez die bovenaan de tijdlijst stonden voor Tony Arbolino en Ai Ogura. Ook Alonso López en Celestino Vietti hadden snelle rondetijden gereden waarbij het tempo richting het einde van de sessie omhoog ging aangezien de coureurs een plaats bij de eerste veertien probeerden te bemachtigen.

Bij het uitkomen van bocht 14 (Carro) ging Tom Booth-amos te enthousiast op het gas waardoor hij met een flinke high-sider ten val kwam. De Brit stond gauw weer op maar had zichzelf zichtbaar behoorlijk bezeerd.

Met zeven minuten te gaan stonden alle coureurs in de pitbox te wachten totdat de eerste besloot de baan op te gaan. Niemand wilde de ander een slipstream verlenen waardoor het lang wachten bleef en met uiteindelijk met slechts vier minuten weer actie op de baan te zien was en de coureurs allemaal op zoek waren naar de ideale positionering.

Uiteindelijk was de van een gebroken heup terugkerende Gabriel Rodrigo met een 1’42.127 het snelst voor Dalla Porta en Ramirez. Jaume Masia noteerde de vierde tijd voor John McPhee en Filip Salac met verder Andrea Migno, Celestino Vietti, Tony Arbolino, Dennis Foggia, Kazuki Masaki, Ai Ogura, Jakub Kornfeil en Aron Canet in de top veertien: deze coureurs mogen rechtstreeks door naar Qualifying 2 later vandaag.

Een crash was er in de slotfase van de sessie voor Sergio García, de Spanjaard kwam ten val ter hoogte van bocht 2 (Variante del Parco) maar bleef ongedeerd.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vanmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App