Romano Fenati keert mogelijk in 2019 al terug in GP’s

307
romano-fenati
Romano Fenati | foto© Marinelli Snipers

De kansen dat we Romano Fenati komend seizoen weer in actie zullen zien als Grand Prix coureur zijn de afgelopen week aanzienlijk gestegen. De Italiaanse motorsportbond draaide namelijk Fenati’s levenslange schorsing terug terwijl Forward Racing overweegt om de Italiaan in 2019 alsnog op te nemen in hun Moto2 team.

Het verhaal is bekend, Romano Fenati kneep eerder dit seizoen tijdens de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli circuit de voorrem in van de naast hem rijdende Stefano Manzi. De Italiaan ging vervolgens diep door het stof; zo werd hij in eerste instantie door de FIM voor twee wedstrijden geschorst – iets dat later omgezet werd in een schorsing voor de rest van het seizoen, ontsloeg zijn Marinelli Snipers Team hem, verscheurde het Forward Racing Team het even eerder getekende contract voor 2019 en besloot de Italiaanse motorsportbond Fenati’s licentie in te trekken en hem levenslang te schorsen.Lees ook: Romano Fenati in 2019 met MV Agusta in Moto2
Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’
Lees ook: Romano Fenati trekt zich terug uit de motorsport
Lees ook: Romano Fenati: Italiaanse motorsportbond trekt per direct licentie in
Lees ook: FIM en Dorna zien Romano Fenati graag terugkeren
Lees ook: FIM schorst Romano Fenati alsnog tot aan het einde van het seizoen

Inmiddels lijken de gemoederen enigszins bedaard, lijkt de storm enigszins te gaan liggen en kwam de afgelopen week het bericht naar buiten dat de Italiaanse bond heeft besloten om Fenati’s schorsing te herzien en de schorsing terug te draaien tot een periode van vijf maanden. Deze beslissing houdt in dat de Italiaan per 1 februari weer in het bezit kan zijn van een licentie.

Na het bekend worden van dit nieuws liet Forward Racing teambaas Giovanni Cuzari ook meteen van zich horen. De flamboyante teambaas – die na het voorval in Misano moord en brand schreeuwde en het even daarvoor getekende contract met Fenati voor 2019 verscheurde – lijkt Fenati nu weer in genade aan te willen nemen en hem komend seizoen alsnog graag in zijn team willen opnemen.

Of het zover komt valt nog maar te bezien, ten eerste zijn er sterke geruchten dat Fenati na het hele gebeuren zelf niet meer zit te wachten op een terugkeer en ten tweede loopt er nog een onderzoek van de Italiaanse justitie omtrent het voorval in Misano.

Naast Fenati zijn ook Mattia Pasini en Dominique Aegerter nog in de race voor het tweede Forward Racing Moto2 voor 2019 zitje naast Stefano Manzi. Mocht de keus echter op Fenati vallen dan wordt hij dus de teamgenoot van de man waarmee hij het in Misano aan de stok kreeg en hij alle ellende over zich afriep.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App