Romano Fenati wint Moto3 race Monster Energy British Grand Prix

699
romano-fenati
Romano Fenati - Silverstone | foto© motogp.com

Romano Fenati heeft zondagmiddag in Silverstone de twaalfde Moto3 race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Sterilgarda Max Racing Team coureur passeerde na zeventiend ronden als eerste de finish voor Niccolò Antonelli en Dennis Foggia.

Er stond dit weekend in Silverstone geen maat op Romano Fenati. De Italiaan domineerde alle vrije trainingen, scoorde de pole, was in de warm-up het snelst en ook in de zeventien ronden tellende race was de Sterilgarda Max Racing Team coureur oppermachtig, wist hij de race van start tot finish aan te voeren en na zeventien ronden als winnaar de finish te passeren.De enige coureur die zondagmiddag in de race enigszins in het wiel wist te blijven was Niccolò Antonelli. Het tweetal wist al snel in de race afstand te nemen van de rest van het veld. Ondanks dat Fenati in de slotfase er nog een schepje bovenop deed en Antonelli moest afhaken wist de Avintia VR46 Academy coureur wel de tweede plaats voor zich op te eisen.

Achter het tweetal ontstond gedurende de race een volgroep van vijf coureurs. Op de finish waren het Izan Gueavara en Dennis Foggia die zich los wisten te rijden uit de groep en het was Foggia die op deze manier de derde – en laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen.

Gueavara werd vierde gevolgd door Tatsuki Suzuki, Jaume Masia, Darryn Binder, Deniz Oncu en Riccardo Rossi.

De strijd voor de tiende plaats was een bijzondere, in de groep die streed voor deze laatste plaats binnen de top tien bevonden zich namelijk de nummers één en twee in de tussenstand van het kampioenschap Pedro Acosta en Sergio Garcia. Ondanks dat Carlos Tatay de tiende plaats greep was het Acosta die met de elfde plaats de schade het meest beperkt hield van de twee titelkandidaten. Garcia eindigde namelijk als zevende in deze groep wat betekende dat de zestiende plaats zijn deel werd, een positie waarmee hij dus net naast het laatste WK-punt greep.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze derde – en afsluitende dag van de Monster Energy British Grand Prix verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.Handige links Monster Energy British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter