Pajic Kawasaki Superstock coureur Ronald ter Braake uit Nijeveen heeft tijdens zijn optreden in de Superstock600 klasse op het circuit van Silverstone een middenvoetbeentje gebroken.

Foto: Ronald ter Braake in actie op Silverstone

Tijdens de Superstock 600 wedstrijd in het bijprogramma van het World Superbike evenement kwam ter Braake door een afgebroken voetsteun bijna ten val, echter kwam hij wel met zijn voet onder het achterwiel. Na de wedstrijd bleek de voet aardig dik te worden en strompelde de jonge Nijevener door de paddock. Bij thuiskomt en nader onderzoek in het ziekenhuis in Meppel bleek er toch een breuk in een middenvoetsbeentje te zitten. Volgens de artsen zal het herstel van deze blessure ongeveer zes weken in beslag nemen.

Ronald blijft echter zelf positief en hoopt er op 18 juni in het Duitse Oschersleben weer bij te zijn:

"Ik baal hier ontzettend van. Tijdens de wedstrijd in Silverstone brak mijn voetsteun af en maak ik een hele rare swieper. Gelukkig kon ik de motor op de baan houden, maar ik kwam wel met mijn voet onder het achterwiel terecht. De voet werd na de wedstrijd wel erg dik en ik ben dan ook na mijn thuiskomst even langs de doktor gegaan. Na het maken van foto's bleek er toch een breuk in een middenvoetbeentje te zitten. Ik ging lopend het ziekenhuis binnen maar kwam er strompelend met mijn been in het gips weer uit. De artsen hebben me verteld dat een normaal herstel van  dit soort breuken ongeveer zes weken in beslag neemt. Ik probeer volgende week naar Geldrop te gaan en hoop daarna iets meer te weten over hoelang het werkelijk zal gaan duren voordat ik weer kan racen. Ik wil er echt heel graag weer bij zijn in Oschersleben".

 

Ronald staat op dit moment aan de leiding in de KNMV Cup Superstock600 klasse en hopelijk kan hij zijn leidende positie verdedigen tijdens de volgend wedstrijd in Oschersleben. Aan de inzet van de jonge Pajic Kawasaki coureur zal het niet liggen, echter of de blessure op tijd genezen zal nog even de vraag blijven.

Foto: Erik Schuurman