Valentino Rossi krijgt Formule 1 test aangeboden

107
rossi
Valentino Rossi

Op diverse binnen- en buitenlandse Formule 1 sites is inmiddels te lezen dat Mercedes Formule 1 teambaas Toto Wolff van plan is om een F1 testdag te organiseren voor onder andere Valentino Rossi.

De negenvoudig wereldkampioen motorracen (1x 125cc, 1 x 250cc, 1x 500cc en 6x MotoGP heeft al meermalen aangegeven het racen nog lang niet moe te zijn. De Italiaan tekende net voor het begin van afgelopen seizoen een nieuwe overeenkomst met het Movistar Yamaha team wat hem tot en met het seizoen 2018 bindt aan de MotoGP klasse.

Een jaar of 10 geleden flirtte de Italiaan enkele malen nadrukkelijk met een overstap naar de vierwielers. Rossi testte destijds enkele keren met succes voor Ferrari maar tot een daadwerkelijke Formule 1 carrière kwam het, voor de motorracefans, gelukkig niet.

Half november kreeg Jorge Lorenzo op het circuit van Silverstone de kans om te testen met de Mercedes Formule 1 auto en maakte daarbij een goede indruk op Mercedes Formule 1 teambaas Toto Wolff.

In een recent interview met Andrea Cremonesi van de Italiaanse sportkrant Gazetto dello Sport gaf Wolff aan ook komend jaar een testdag te willen organiseren met een tweetal prominenten uit andere takken van de auto- en motorsport.

Wolff vertelde in het interview dat hij van plan is om Valentino Rossi en Sebastien Ogier, viervoudig wereldkampioen rallyrijden (WRC), uit te nodigen voor die testdag.

Rossi testte in 2006 en 2008 met de Formule 1 bolides van Ferrari en heeft nog steeds warme contacten in Maranello, zijnde de thuisbasis van het Italiaanse F1 team. Op vragen van het Italiaanse Sky of een Mercedes test mogelijk gezien zou kunnen worden als verraad antwoordde de MotoGP legende dat hij zich dat niet voor kon stellen.

“Wolff heeft mijn nummer dus hij kan en mag me bellen. Ik heb destijds met veel plezier getest met Ferrari en heb nog steeds veel vrienden in Maranello. Het blijft een eer om gevraagd te worden voor een dergelijke test en ik zie geen enkele reden om nee te zeggen en geloof niet dat een test met Mercedes in Maranello gezien zal worden als verraad.”

Het is nog niet bekend waar en wanneer de testdag zal worden gehouden. Het meest logische is dat een dergelijke testdag georganiseerd gaat worden na afloop van het komende MotoGP seizoen waarin de Italiaan wederom op jacht zal gaan naar zijn tiende wereldtitel in het MotoGP circus.

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5