Rossi lijkt eruit te zijn; ‘The Doctor’ gaat in 2022 zo goed als zeker door als MotoGP coureur

33556
valentino-rossi
Valentino Rossi - Assen 2021 | foto© motogp.com

De spanning loopt op, zien we Valentino Rossi ook komend seizoen nog actief als coureur in de koningsklasse. Over een paar dagen komt er duidelijkheid tijdens een door TANAL Entertainment Sport & Media aangekondigde persconferentie. De Italiaanse media doet er zaterdag 31 juli echter nog een schepje bovenop en is er van overtuigd: Valentino Rossi heeft voor 99% zeker besloten om na dit seizoen door te gaan als MotoGP coureur.

Het bedrijf TANAL Entertainment Sport & Media, de houdstermaatschappij dat eigendom is van ZKH Prins Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin AdulAziz Al Saud, zal binnen een paar dagen tijdens een persconferentie interessant nieuws bekend over een nieuw vijfjarig project in de motorsport. De persconferentie zal worden gehouden in de privéwoning van de Saudische prins in Riyadh.

TANAL Entertainment Sport & Media blijft speciale aandacht besteden aan VR46 en het MotoGP wereldkampioenschap en het Moto2 wereldkampioenschap. De Saudi’s zullen al in 2021 het Rossi Moto2 World Championship-team en zijn broer Luca Marini ondersteunen in de MotoGP-klasse. In 2022 wordt Rossi’s nieuwe Ducati VR46-team gefinancierd door de Saoedische oliemaatschappij Aramco.

TANAL Entertainment Sport & Media heeft inmiddels bevestigd dat de samenwerking met VR46 is overeengekomen voor de komende vijf jaar – van 2022 t/m 2026. De deal is dus voor dezelfde periode als het nieuwe MotoGP contract welke VR46 Racing onlangs sloot met Dorna. Het contract tussen VR46 Racing en Ducati is echter voor een periode van drie jaar.

Valentino Rossi als coureur
Prins Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin AdulAziz Al Saud heeft de afgelopen tijd hard gepusht om Rossi aan boord te houden als coureur binnen het team waar hij de komende jaren met zijn bedrijf miljoenen in zal gaan investeren. Veel insiders gaan er inmiddels van uit dat Rossi tijdens de aangekondigde persconferentie gepresenteerd zal worden als nummer 1 coureur van het nieuwe Aramco VR46 Ducati-team.

Rossi zal – indien alle geruchten kloppen – samen met zijn broer Luca Marini het Aramco VR46 Ducati-team gaan vormen en daarmee tevens na tien jaar terugkeren naar Ducati, het motormerk waarmee hij ook in 2011 en 2012 actief was in de koningsklasse. Door deze beslissing is er komend seizoen derhalve geen plaats voor Marco Bezzecchi binnen het nieuwe MotoGP team. Hiervoor heeft VR46 Racing echter een andere oplossing gevonden, de VR46 protegé zal komend seizoen wel de overstap maken naar de MotoGP klasse en gaan rijden voor Petronas Yamaha SRT. Binnen het Maleisische MotoGP zal de Italiaan de plaats in gaan nemen van zijn mentor Valentino Rossi. Mocht ‘the Doctor’ ondanks alle geruchten en berichten toch besluiten na dit seizoen zijn helm aan de wilgen te hangen dan moge het duidelijk zijn dat Bezzecchi de teamgenoot wordt van Marini.

Mocht Rossi de komende dagen inderdaad aangekondigd worden als één van de Aramco VR46 Ducati-team coureurs dan zal dat ongetwijfeld veel stof doen opwaaien. Velen zullen zich de vraag stellen, gaat de negenvoudig wereldkampioen door als MotoGP coureur omdat hij de sport nog leuk vindt, er nog van overtuigd is met de besten mee te kunnen of is hij bezweken onder de gigantische druk van de Saudische prins. Met het eerste zal hij bij velen het nodige respect afdwingen, bij het laatste zullen velen zich afvragen waarom een persoonlijkheid, een groot sportman als Rossi zich verlaagt tot een dergelijke beslissing. Over een paar dagen weten we het hoogstwaarschijnlijk.

International Exhibition and Research Centre
Det geld niet echt een rol speelt in het nieuwe project blijkt uit onderstaande video. In deze video een impressie van het nieuw te bouwen International Exhibition and Research Centre (I.E.R.C.) dat tevens dienst zal doen als het nieuwe hoofdkantoor van TANAL Entertainment Sport & Media.
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter