Ruben Doorakkers met MVR Racing in WorldSSP 300

358
ruben-doorakkers
Ruben Doorakkers | foto© Facebook Ruben Doorakkers

Nadat enkele dagen geleden bekend werd dat Jaimie van Sikkelerus in 2017 met MVR Racing uit zal komen in het World Supersport kampioenschap heeft het team nu ook de komst van Ruben Doorakkers bekend gemaakt. De jonge Nederlander zal voor het team van start gaan in de nieuwe WorldSSP 300 klasse.

Na een jaar afwezigheid en een succesvol uitstapje naar het Superbike IDM – het team wist met Bryan Schouten de titel in de IDM Supersport klasse te winnen – zal MVR Racing in 2017 weer actief zijn in het World Superbike paddock.Nadat afgelopen zaterdag de komst van Jaimie van Sikkelerus al werd aangekondigd kan het team nu ook de komst van Ruben Doorakkers bevestigingen.

Van Sikkelerus zal voor MVR Racing van start gaan in de Europeese wedstrijden van het World Supersport kampioenschap terwijl Doorakkers – het afgelopen seizoen actief in de Moriwaki 250 Junior Cup – voor het team van Mart van Roij uit gaat komen in de nieuwe WorldSSP 300 klasse.

Beide coureurs zullen op een Yamaha aan de start verschijnen, Van Sikkelerus op een door Hartelman getuned Yamaha R6 terwijl Doorakkers op een door zijn vader en voormalig 500cc Grand Prix coureur Cees Doorakkers geprepareerde Yamaha R3 van start zal gaan.

MVR Racing zal begin maart met Van Sikkelerus en Doorakkers afreizen naar Spanje voor een tweetal voorjaarstesten alvorens op 31 maart op het Motorland Aragon circuit de eerste trainingen van start gaan van de eerste Europese ronde van het 2017 World Superbike kampioenschap.