Het Nederlandse RW Racing GP is naar Spanje afgereisd om 6, 7 en 8 februari deel te nemen aan de eerste officiële en gecombineerde Moto3 & Moto2 test van 2018. Het enige Nederlandse Grand Prix team, dat in 2018 aan de start zal verschijnen met Steven Odendaal en Joe Roberts, zal hier verder werken aan de voorbereidingen op het komende seizoen.

Net als in de afgelopen jaren is het Ricardo Tormo Circuit in Valencia plaats van handeling voor de eerste gecombineerde Moto2 en Moto3 wintertest van het jaar. Voor het Nederlandse RW Racing GP is het een nieuwe mogelijkheid om meer vertrouwd te raken met haar nieuwe rijdersduo dat in 2018 gevormd wordt door de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal en jonge Californische coureur Joel Roberts. Het tweetal hoopt tijdens de driedaagse test op het Spaanse circuit samen met de RW Racing GP crew meer technische ervaring op te doen sinds de overstap naar de Japanse NTS Moto2-machines.

Daarnaast zijn de rijders en team van dit nieuwe ambitieuze project zeer enthousiast om aanstaande dinsdag, woensdag en donderdag voor het eerst hun niveau te kunnen meten met het merendeel van de teams die komend seizoen actief zullen zijn in de Moto2 categorie van het MotoGP wereldkampioenschap

Jarno Janssen (RW RacingGP teammanager): “Eindelijk kunnen we dan deze week in Valencia aan de eerste officiële test van 2018 beginnen. Na ons laatste uitstapje eind november vorig jaar, met zowel ons nieuwe rijdersduo als ook met onze nieuwe NTS Moto2 machines, denken we dat we ons huiswerk tijdens de wintermaanden goed hebben gedaan om goed voorbereid te zijn op het komende seizoen. We hebben hard gewerkt in de werkplaats en hebben daarbij kunnen rekenen op een geweldige ondersteuning van onze partner NTS toen we vorige week in Genève de machines bij GEO Technologies opbouwden. We zijn echt trots om het nieuwe seizoen in te gaan met deze fantastische partner en haar medewerkers. We zijn allemaal zeer gemotiveerd om van start te gaan met deze nieuwe uitdaging die voor ons ligt”.

De test in Valencia wordt gevolgd door een tweede officiële driedaagse test die volgende week op het, in het zuidelijker deel van Spanje gelegen, Jerez circuit zal plaatsvinden.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag