Ryan van de Lagemaat van start in Junior WK Moto3

395
lagemaat
Ryan van de Lagemaat en het Lagemaat Racing Team | foto© Ad van de Graaf

Ryan van de Lagemaat gaat dit seizoen van start in het prestigieuze FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship. Vorige week werd het Lagemaat Racing Team onder grote belangstelling gepresenteerd aan sponsoren en pers.

De 17-jarige VMBO-student gaat met een KTM RC250GP op jacht naar succes. Met de ondersteuning van een goed professioneel technisch team zal Ryan van de Lagemaat gaan proberen om zich te manifesteren in de Moto3 klasse. Met de deskundige begeleiding van zijn oom, oud GP-coureur Henk van de Lagemaat, zal het jonge talent kunnen rekenen op waardevolle tips.Voorspellingen doet de jonge coureur niet.

“Het niveau in het WK Junior Kampioenschap ligt bijzonder hoog. Aan de top meerijden is maar voor weinig coureurs weggelegd. Voor mij is dit het eerste seizoen en ik zal het in de eerste wedstrijden zeker niet gemakkelijk krijgen. Maar daarna zal ik proberen om in de punten te rijden. Aan de top rijden semifabrieksteams met heel veel ervaring. Het belangrijkste voor mij is om dit seizoen progressie te tonen en ervaring op te doen.”

Van de Lagemaat heeft de beschikking over een snelle KTM motorfiets en kan rekenen op de steun van KTM Nederland.

De naam Van de Lagemaat staat dit jaar al 25 jaar garant voor succes in de motorsport. Naast de steun van zijn oom Henk is Henry van de Lagemaat de data analist, Hans van de Lagemaat is chef-monteur. Daarnaast zullen Robbert van de Lagemaat, Ronald Burgers en Donny Baegen de KTM technisch onder handen nemen. Hans Ganzeman is de chauffeur van het team die de lange reizen naar en van de veelal Spaanse circuits voor zijn rekening neemt. Alle monteurs hebben in het verleden op Grand Prix-niveau  gewerkt en hebben zodoende al heel veel ervaring opgedaan.

Henk van de Lagemaat is als rijdercoach nuchter over de kansen van zijn jonge neef.

“Iedereen weet dat het junior Moto3 kampioenschap naast de Grand Prix-wedstrijden het hoogste niveau is voor een jonge wegracecoureur. Het niveau ligt enorm hoog en er wordt serieus hard gereden. Maar het belangrijkste voor Ryan is ervaring op te doen. Als hij een stijgende lijn kan laten zien en in de punten kan rijden is dat op zich al een prestatie. Hij heeft al eerder in Spanje gereden, dus hij weet wat hij kan verwachten. Ik zal hem goed gaan begeleiden en heb vertrouwen in een goed eindresultaat. Ik heb in het verleden de nodige internationale ervaring opgedaan en ken de valkuilen. We gaan als team dit mooie avontuur samen aan en iedereen is op en top gemotiveerd om er een succes van te maken.”

Het FIM Moto 3 Junior World Championship wordt voornamelijk op Spaanse Grand Prix-circuits verreden. Als hoofdsponsor zal het metaalbedrijf Lamotec optreden.