Ryan Vickers in 2022 met FHO Racing BMW in British Superbike Championship

1517
ryan-vickers
Ryan Vickers | foto© FHO Racing

Ryan Vickers wordt in 2022 de teamgenoot van Peter Hickman binnen het FHO Racing BMW team. De 22-jarige Vickers tekende een éénjarige overeenkomst met het BMW-team voor het komende Bennetts British Superbike seizoen.

FHO Racing BMW heeft middels een officieel persbericht de komst van Bryan Vickers bekend gemaakt. De 22-jarige coureur zal de team line-up vervolledigen naast zesvoudig racewinnaar Peter Hickman. Vickers voegt zich bij het team uit Louth in wat hun tweede seizoen wordt in het prestigieuze Britse wegrace kampioenschap.

Ryan Vickers: “Ik ben enorm blij en dankbaar dat ik de kans krijg om voor FHO Racing BMW te mogen gaan rijden. Tijdens het kampioenschap van 2021 was de toewijding en inzet van Faye voor het team duidelijk te zien en ik kijk er echt naar uit om volgend seizoen bij hen aan de slag te gaan.
Hicky had dit jaar een geweldig seizoen bij FHO Racing en het zal een voorrecht zijn om naast hem te werken binnen zo’n professionele omgeving. Ik ben er niet alleen om te leren, maar ik ben er ook om te winnen en ik voel dat dit mijn kans is om vooruit te komen.
Ik heb zoveel geleerd in de korte tijd dat ik in BSB reed en ik voel dat deze kans op het perfecte moment komt om deze volgende stap te maken. De BMW M 1000 RR is een bewezen racewinnaar in het kampioenschap, dus ik kan niet wachten om hem voor het eerst te testen. Ik kijk er nu naar uit om met het team aan de slag te gaan en me voor te bereiden op het kampioenschap van 2022.”

FHO Racing BMW kende in 2021 een succesvol eerste seizoen in het British Superbike Championship, een seizoen die vijf podiumplaatsen opleverde, waaronder twee overwinningen voor Hickman en een vijfde plaats in de eindstand van het kampioenschap.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter