SAG Team in 2021 verder als Pertamina Mandalika SAG Team

850
edu-perales
Edu Perales en Tom Lüthi | foto© Pertamina Mandalika SAG Team

Het SAG Team zal komend seizoen niet meer in de bekende groene Onexox TKKR kleuren aan de start verschijnen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het team heeft bekend gemaakt dat men een nieuwe samenwerking is aangegaan met het Indonesische Mandalika Racing Team, in Pertamina een nieuwe titelsponsor heeft gevonden en onder de naam Pertamina Mandalika SAG Team aan de start zal verschijnen.

Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen het SAG Team, Onexox en TKKR. Het SAG Team, dat de afgelopen twee seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap met 5 podiumklasseringen, één overwinning, 4 pole positions wist te behalen en in het Asian Road Race Championship (ARRC) de Superbike titel wist te veroveren kan terugkijken op een geslaagde samenwerking.Voor komend seizoen zal het team echter – al dan niet gedwongen – een volledig nieuwe weg inslaan. Zo heeft men vrijdag 04 december officieel bekend gemaakt dat men een samenwerking aan is gegaan met het Indonesische Mandalika Racing Team en in 2021 onder de naam Pertamina* Mandalika SAG Team aan de start zal verschijnen in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De eerste coureur die komend seizoen in de kleuren van het Pertamina Mandalika SAG Team aan de start zal verschijnen is de ervaren Zwitser Tom Lüthi. De naam van de tweede coureur zal binnenkort bekend gemaakt worden. Kasma Daniel, die nog een doorlopend contract met het SAG Team heeft, lijkt vooralsnog de belangrijkste kandidaat om in 2021 als teamgenoot op te treden van Lüthi. Helemaal zeker is dit echter nog niet, zo zullen de belangen van de nieuwe titelsponsor hierin nog een rol kunnen spelen en wacht men ook nog op goedkeuring van het selectiecomité van de IRTA voor een definitieve startplaats voor de Maleisiër. Daniël won het afgelopen seizoen in ieder geval één prijs, hij werd namelijk de Moto2 coureur met het meeste aantal crashes – maar liefst 20 stuks – gedurende het seizoen.

* Pertamina is een Indonesische aardgas- en aardolieraffinaderij. Aangezien het SAG team halverwege dit seizoen op sterven na dood was en het zelfs enige tijd onzeker was of men wel van de partij kon zijn tijdens de herstart van het seizoen, lijkt het meer op een gedwongen huwelijk waarbij ook de betrokkenheid van Dorna niet geheel onwaarschijnlijk is. Immers staat het Mandalika International Street Circuit in Indonesië op de nominatie om op korte termijn toegevoegd te worden aan de MotoGP kalender en maakt het in 2021 zelfs al deel uit van de voorlopige WorldSBK kalender.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App