Sam Lowes vertrekt zondag in Aragon tijdens de Gran Premio Liqui Moly de Teruel vanaf de pole in de Moto2 klasse. De Brit was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Jorge Navarro en Remy Gardner. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een zeer verdienstelijke tiende plaats.

Er staat dit weekend geen maat op Sam Lowes, ook tijdens de kwalificatie van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel was het de Estrella Galicia 0,0 coureur die het snelst was. De Brit noteerde in Q2 een snelste rondetijd van 1’51.296, een rondetijd die na afloop goed bleek zowel een nieuw Moto2 ronderecord op Motorland Aragon en de voor de pole voor de zondag te verrijden race.

Achter Lowes kwalificeerde Jorge Navarro zich als tweede gevolgd door Remy Gardner, Fabio di Giannantonio en Marcos Raminez.

De zesde startplaats werd zaterdagmiddag opgeëist door Enea Bastianini voor, Jake Dixon, Hector Garzo, Augusto Fernandez en Nederlander Bo Bendsneyder. De NTS RW Racing GP-coureur kende een uitstekende kwalificatie waar het kwartje eindelijk een keer de goede kant op viel voor de zo geplaagde Rotterdammer en zijn NTS RW Racing GP crew. Bendsneyder miste eerder op de dag op een haar na rechtstreekse plaatsing voor Q2. Vervolgens noteerde Bendsneyder in Q1 de snelste rondetijd waarmee hij zich alsnog plaatste voor Q2 om uiteindelijk in deze sessie een rondetijd van 1’51.946 op de klok te zetten en daarmee een aantal grote namen uit de klasse waaronder Luca Marini, Jorge Martin, Marco Bezzecchi en Marcel Schrötter achter zich te houden.

De Moto2 race in Aragon gaat zondagmiddag om 14:30 uur van start, dit naar aanleiding van een gewijzigd tijdschema en een gewijzigde volgorde van de te verrijden races. Een volledig tijdschema van de wedstrijddag is te vinden via onderstaande link. Alle genoemde tijden zijn gebaseerd op de komende nacht ingaande wintertijd.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreid verslag van deze sessie en alle overige sessie gedurende de tweede dag in Aragon verwijzen we jullie naar het nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App