Sam Lowes (P7): “Veel positieve punten tijdens tweedaagse WorldSBK Test in Jerez”

2813
sam-lowes
Sam Lowes | foto© Marc VDS Racing

Sam Lowes beëindigde deze week de tweedaagse WorldSBK Test in Jerez met de zevende rondetijd achter zijn naam. Een puike prestatie van de voormalig Moto2 coureur in de voorbereiding op zijn eerste seizoen als coureur in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Sam Lowes was afgelopen woensdag en donderdag in Jerez voor het eerst op het circuit te vinden samen met zijn collega World Superbike coureurs. De Brit, die in 2024 met startnummer 14 op een Ducati Panigale V4R in de kleuren van het Elf Marc VDS Racing Team zijn debuut gaat maken in het FIM Superbike World Championship, sloot de test af met 173 gereden ronden en de zevende rondetijd achter zijn naam van de aanwezige WorldSBK coureurs. Met volgende week nog een test in Portimão voor de boeg is het een veelbelovende start van het jaar voor Lowes.

Sam Lowes: “Ik ben erg blij met hoe de test is verlopen. Ik heb me donderdag veel verbeterd ten opzichte van de eerste dag en ik voelde me een stuk beter op de motor. Dat is een normale ontwikkeling naarmate ik meer gewend raak aan de Ducati en weet wat ik nodig heb om snel te zijn. Het team heeft geweldig werk geleverd door me te helpen begrijpen hoe ik op een Superbike machine moet rijden en ik begin het gevoel te krijgen dat dit mijn motor is. Ik heb veel alleen gereden en tijdens de tweede dag was het de eerste keer dat ik de superzachte Pirelli-band heb geprobeerd. Mijn rondetijd was goed, maar ik heb slechts één band gebruikt, dus ik weet zeker dat ik nog sneller kan. We moeten blij zijn met de klus die we hebben geklaard en ik weet dat er nog veel meer in het verschiet ligt naarmate we meer ronden rijden en ik meer vertrouwd raak met de Ducati. We hebben veel ronden gereden in Jerez en ik voelde me na afloop behoorlijk moe, maar ik kan het team niet genoeg bedanken voor al hun harde werk. Ik heb veel verschillende set-ups geprobeerd om belangrijke informatie te krijgen en nu kijk ik ernaar uit om naar Portimão te gaan om de motor op een heel ander circuit te leren kennen. Deze test zat vol positieve punten en geeft me een flinke boost richting Portugal.”

Sam Lowes beëindigde de tweedaagse test in Jerez zoals al gezegd als zevende op de samengestelde tijdlijst. Met deze tijd was de Brit al flink sneller als zijn tweelingbroer Alex die op zijn Kawasaki ‘slechts’ als elfde eindigde. Veel waarde kan hier echter nog niet aan worden gehecht, Alex Lowes was in Jerez namelijk één van de mensen die verre van fit was en net als velen ter plaatse te kampen had met griepverschijnselen.

De volledige gecombineerde tijdlijst: Jerez_WSBK_Test_2024

 • Glenn van Straalen
 • Stefano Manzi
 • Glenn van Straalen
 • Alvaro Bautista
 • Nicolò Bulega
 • Marcel Schrötter
 • Can Oncu
 • Stefano Manzi
 • Adrian Huertas
 • Sam Lowes
 • Andrea Iannone
 • Toprak Razgalioglu
 • Jonathan Rea
 • Remy Gardner
 • Andrea Iannone
 • Garrett Gerloff
 • Scott Redding
 • Andrea Iannone
 • Toprak Razgatlioglu
 • Jonathan Rea
 • Bradley Smith
 • Sylvain Guintoli
 • Michael van der Mark
 • Tito Rabat
 • Alex Lowes
 • Axel Bassani


Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.