Sam Lowes verlengt contract met Elf Marc VDS Racing Team

1554
sam-lowes
Sam Lowes | foto© Marc VDS Racing

Sam Lowes zal ook in 2022 in de kleuren van het Elf Marc VDS Racing Team aan de start verschijnen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Brit en het Belgische team hebben hiervoor hun na dit seizoen aflopende contract met een jaar verlengd.

Het Elf Marc VDS Racing Team heeft haar rijdersbezetting voor het komende seizoen rond. Nadat het Belgische Moto2 team onlangs al de komst van Tony Arbolino aankondigde als vervanger van de na dit seizoen naar het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team overstappende Augusto Fernandez heeft het team nu bekend gemaakt dat Sam Lowes ook in 2022 het team trouw zal blijven.

Sinds Lowes vorig jaar bij Marc VDS Racing in dienst trad heeft de Brit de nodige successen geboekt. De Brit beleefde een enorm succesvol debuutseizoen met het team in 2020 en eindigde als derde in de WK eindstand na drie overwinningen, zeven podiumplaatsen en drie pole positions. De inmiddels 30-jarige coureur boekte in 2021 nog meer successen in de kleuren van het Elf Marc VDS Racing Team en na zijn overwinning in de eerste twee races van het seizoen in Qatar en zijn derde plaats in Jerez is hij opnieuw kanshebber voor een top drie-klassering in de eindstand van het kampioenschap.

Sam Lowes: “Ik ben erg blij dat ik deze verlenging met het Elf Marc VDS Racing Team kan bevestigen. Ik wil Marc van der Straten bedanken voor het geloof in mij. Hij gaf me een kans in 2020 en nu geeft hij me deze kans om te blijven waar ik het liefste ben. Het is al een geweldig avontuur geweest samen en ik heb het gevoel dat ik mijn prestaties heb verbeterd door deel uit te maken van dit project. Er heerst een geweldige sfeer met mijn crew en ik heb nog steeds het gevoel dat ik steeds beter word. Ik weet dat het Elf Marc VDS Racing Team er alles aan doet om me sterker te maken en ik ben er trots op dat ik bij dit geweldige team mag blijven. Mijn doel is om voor het wereldkampioenschap te vechten en ik denk dat bij het Elf Marc VDS Racing Team blijven me de beste kans geeft om dat te bereiken.”

Marc Van Der Straten, teameigenaar Elf Marc VDS Racing: ” Het doet me enorm veel plezier om het contract met Sam te verlengen en te kunnen blijven rekenen op het talent en de toewijding die hij sinds de eerste dag dat hij bij ons team kwam heeft getoond. We hadden hoge verwachtingen van hem, en hij heeft ons niet teleurgesteld. Sam is een geweldige coureur die altijd bereid is om te vechten en het beste van zichzelf te geven onder alle omstandigheden en zijn resultaten bevestigen dat. We willen allebei meer; we willen het samen bereiken en ik ben ervan overtuigd dat we dat zullen krijgen.”

Lowes bezet na dertien verreden Grand Prix weekenden met 127 gescoorde WK-punten de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter Remy Gardner, Raul Fernandez en Marco Bezzecchi.Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter