Samuele Cavalieri neemt plaats over van Tito Rabat bij Barni Racing

944
Samuele-Cavalieri
Samuele Cavalieri | foto© Barni Racing

Samuele Cavalieri is door het Barni Racing Team aangetrokken als de vervanger van de eerder deze week hij het team vertrokken Tito Rabat. De jonge Italiaan zal vanaf de Hyundai N Catalunya Round de resterende wedstrijden van het seizoen plaats nemen op de Ducati Panigale V4 R van het Italiaanse WorldSBK Team.

Na het plotselinge vertrek van Tito Rabat moest het Barni Racing Team voor de vijf resterende wedstrijdweekenden van het seizoen op zoek naar een vervanger. Het team heeft niet lang hoeven zoeken want men heeft de oplossing dicht bij huis gevonden door Samuele Cavalieri, die al eerder voor het team actief was, terug te halen.

Cavalieri maakte 2017 zijn debuut in het Italiaanse Superbike kampioenschap op Barni’s Panigale V4 R. De jonge Italiaan deed het niet onverdienstelijk en wist in dienst van Barni Racing de tweede plaats te scoren in het kampioenschap. Het afgelopen seizoen mocht Cavalieri als eens proeven aan het WorldSBK toen hij binnen Barni Racing de kans kreeg om in Barcelona en Magny Cours aan de start te verschijnen.

Na dit seizoen drie wedstrijdweekenden uitgekomen te zijn op een Pedercini Racing Kawasaki in het WorldSBK keerde Cavalieri terug naar een Ducati om uit te gaan komen in de National Trophy Big Sport. In deze klasse verscheen hij aan de start op de nieuwe Ducati Panigale V2 955 van het Schacht Racing Team by Barni, een Deens team dat wordt gesteund door Barni Racing.

Samuele Cavalieri: “Dit is de kans waar ik op gewacht heb, in de eerste plaats wil ik “Barni” bedanken voor de kans. Uiteraard gaat er ook een speciaal dankwoord naar mijn familie en mijn sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik heb nog vijf races te gaan en er zal tijd zijn om de motor comfortabel te maken voor mijn rijstijl. Het feit dat ik het team al ken, dat praktisch hetzelfde is als vorig jaar, zal een voordeel zijn, maar het belangrijkste is om weloverwogen te werk te gaan en niet gehaast te zijn. Het eerste doel zal zijn om me zo snel mogelijk aan te passen, om zonder druk te rijden en race na race me zien te verbeteren.”

Wat de toekomstplannen van Rabat zijn na zijn plotselinge vertrek bij Barni Racing is nog niet bekend.Handige links Motul French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter