Sander Kroeze met easyRace Team van start in Spaanse CEV Superstock 600 klasse

991
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© easyRace Team

Sander Kroeze gaat in het seizoen 2021 van start in het Spaanse CEV Superstock 600 kampioenschap. De 19-jarige coureur uit Mussel zal uitkomen op een Yamaha R6 voor het easyRace Team uit Spanje. De CEV Superstock 600 klasse rijdt gezamenlijk hun wedstrijden met het Europese Moto2 kampioenschap.

Sander Kroeze is geen onbekende in de Spaanse kampioenschappen. In 2019 reed de jonge coureur al eens een seizoen voor Andotrans Team Torrentó in het Spaanse ESBK Supersport kampioenschap. In het seizoen 2021 zal Kroeze uitkomen in het FIM CEV kampioenschap in de competitieve Superstock 600 klasse. Deze klasse komt gezamenlijk in de baan met de EK Moto2 klasse, een opstapklasse voor de Grand Prix.De coureur uit het Groningse Mussel gaat racen voor het easyRace Team, een groot en bekend team in Spanje. Het easyRaceteam met als teammanager Eduardo Salvador komt naast de CEV Superstock 600 klasse ook uit in de EK Moto2, ESBK Superbike en het team organiseert trackdays en een BMW Cup kampioenschap. Vorige week maakte Kroeze kennis met het easyRace Team tijdens een test op het circuit van Jerez. Daar kon de 19-jarige coureur de Yamaha R6 voorzien van Dunlop banden en WP-vering voor het eerst aan de tand voelen. Het eerste gevoel bij Kroeze en het team was uitstekend, waardoor beide partijen uitkijken naar de start van het seizoen.

Sander Kroeze: “Ik ben erg blij dat ik in het seizoen 2021 voor het easyRace Team zal uitkomen. De CEV Superstock 600 klasse is een competitief en sterk kampioenschap. Ik ben bekend met de Yamaha R6, omdat ik in de afgelopen jaren al in diverse kampioenschappen met deze motor heb gereden. Ik ken ook de meeste Spaanse circuit uit het verleden, dus ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen. Ik kijk er naar uit om samen met het team voor mooie resultaten te strijden; vamos!”

Eduardo Salvador (teammanager easyRace Team): “Met Sander hopen we net zo sterk voor dag te komen als vorig jaar in het CEV Superstock 600 kampioenschap. Vanaf dit jaar zijn resultaten en podiums gescheiden van de Moto2. Er zijn sterke tegenstanders, maar we gaan ervoor om zo snel mogelijk competitief te zijn en te vechten voor het kampioenschap. Dat is ons doel voor het seizoen 2021.”

De officiële CEV test staat 16 en 17 april gepland op het circuit Estoril, gevolgd door het eerste raceweekend dat van 22 t/m 25 april op hetzelfde Portugese circuit wordt verreden.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter