Sandi pakt laatste STK1000 pole op Magny-Cours voor Reiterberger

109
federico-sandi
Federico Sandi | foto© worldsbk.com

Federico Sandi heeft zaterdagmiddag op een zonnig en warm Magny-Cours de laatste pole position gepakt in de na dit seizoen verdwijnende STK1000 klasse. De Italiaan was het snelst voor titelkandidaten Markus Reiterberger en Roberto Tamburini. 

De laatste kwalificatietraining van de dag op het Circuit de Nevers Magny-Cours was die voor de Superstock 1000 coureurs in het laatste weekend van de klasse ooit. De omstandigheden waren gunstig met veel zon en warme temperaturen. Markus Reiterberger is de favoriet om de titel in de wacht te slepen maar kan hier nog vanaf gehouden worden door Roberto Tamburini en Maximilian Scheib die 19 en 18 punten achterstand hebben op de Duitser.

Het was duidelijk dat Reiterberger graag van pole wilde starten maar het was Federico Sandi die het sterkst was en met een 1’38.876 de snelste rondetijd had gereden en zondag vanaf pole mag starten. Reiterberger kwalificeerde zich als tweede en kwam slechts 0,013 seconde tekort op de Italiaan, daarachter was het Tamburini op de derde plaats. Verder eindigden Scheib, Vitali, Vionnet, Marino, Delbianco, Salvadori en Bühn in de top tien.

De allerlaatste STK1000 race ooit gaat zondagochtend om 11:40 uur van start op het Circuit de Nevers Magny-Cours.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App