Sandi voor Tamburini en Reiterberger op vrijdag in Imola

146
federico-sandi
Federico Sandi | foto© Motocorsa Racing

Federico Sandi heeft de eerste trainingsdag als snelst afgesloten in de STK1000 klasse. De Italiaan was in de tweede vrije training het snelst voor landgenoot Roberto Tamburini en Duitser Markus Reiterberger, die de ochtendtraining als snelst afsloot.  

De STK1000 coureurs waren in de ochtend degenen die als eersten de baan op gingen en de dag openden. Het was in deze halfuur durende eerste vrije training Markus Reiterberger die de snelste rondetijd wist te rijden. De Duitser die de eerste twee raceweekenden voor deze klasse in Aragón en Assen domineerde begon ook op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola sterk aan het weekend. Achter de Duitser waren het thuisrijders Federico Sandi, Riccardo Russo en Roberto Tamburini.

In de tweede vrije training moest de huidig IDM Superbike 1000 kampioen echter zijn meerdere erkennen in Sandi met een 1’49.977 en Tamburini die in de slotfase van de sessie een snellere rondetijd dan Reiterberger wisten te rijden.

Achter het drietal waren het Ricardo Russo, Luca Vitali en Florian Marino, verder stonden ook Emanuele Pusceddu, Andrea Montovani, Samuele Cavalieri en Matteo Ferrari in de top tien met Gabriele Ruiu die er met de elfde plaats voor zorgt dat er maar liefst negen coureurs binnen de top elf van Italiaanse afkomst zijn, iets dat ongetwijfeld graag gezien wordt door het thuispubliek.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag