Ayumu Sasaki en Deniz Öncü zullen ook in 2021 in de kleuren van Red Bull KTM Tech 3 actief zijn in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Japanner en de Turkse coureur hebben beiden hun contract met het team van Hervé Poncharal.

Het Red Bull KTM Tech 3 team is dit seizoen nieuw in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het Franse team trok voor hun debuutseizoen in de lichtste klasse

Ayumu Sasaki en Deniz Öncü aan als coureurs. Met nog acht Grand Prix weekenden te gaan in 2020 heeft het team besloten om de contracten met beide coureurs met één seizoen te verlengen waarmee men in 2021 in dezelfde samenstelling actief zal zijn in de klasse.

Deniz Öncü: “Ik ben super blij om nog een jaar door te gaan met dit team. Ik wil mijn manager Kenan (Sofuoglu) bedanken voor het feit dat hij altijd op mij heeft vertrouwd en mij tijdens mijn carrière heeft geholpen, net als mijn familie, mijn vader, mijn moeder en mijn broer. Ik ben erg trots om in dit team te mogen blijven, want ik geloof in de aanpak van Hervé, mijn crew en in iedereen die in het team zit. Ze doen allemaal hun uiterste best om het mij naar de zin te maken en goede resultaten te behalen, waarvoor ik hun echt dankbaar ben. Ik geloof dat we samen veel mooie momenten zullen beleven. Nu ga ik verder met mijn werk om mijn droom waar te maken.”

Ayumu Sasaki: “Ik ben erg blij te kunnen zeggen dat ik in 2021 bij KTM en het Red Bull KTM Tech3-team blijf. Dit jaar was een beetje moeilijk voor ons, mede door het veranderen van fabrikant, maar we worden steeds sterker en sterker. Sinds Oostenrijk vechten we aan het front en kunnen we ons ware potentieel laten zien. We hebben een grote stap weten te maken, hoewel de resultaten nog niet zijn wat we willen. Ik ben echt trots om deze reis voort te zetten, ik ben op dit moment erg blij met de KTM-motor en ook met het team. Ik denk dat we ook voor volgend jaar echt concurrerend kunnen zijn. Ik kan hun niet genoeg bedanken en dat bedoel ik alle betrokken mensen binnen het team, in de KTM-fabriek, bij Red Bull en vooral ook Hervé. We zullen proberen om het seizoen sterk af te sluiten en we moeten ons goed voorbereiden op volgend jaar. Hopelijk kunnen we één van de jongens zijn die in 2021 zal vechten voor het kampioenschap.”

Het Red Bull KTM Tech3 team komt ook uit in de MotoGP klasse. Voor komend seizoen zal men in deze klasse actief zijn met Iker Lecuona en nieuwkomer Danilo Petrucci. Met deze wetenschap en het verlengen van de overeenkomsten met Sasaki en Öncü heeft Hervé Poncharal zijn volledige teambezetting voor 2021 rond.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App