Op het circuit van Oschersleben wordt dit weekend de tweede ronde van het 2010 IDM kampioenschap verreden. Voor een groot deel van het deelnemersveld liep de trainingsdag uit op een groot fiasco.

<p>Regen in combinatie met erg koude temperaturen zorgden voor een record aantal valpartijen en schuivers.  Voor landgenoten Barry Veneman en Ghisbert van Ginhoven verliep de dag ook allerminst vlekkeloos, zo kwam Veneman zowel in de eerste sessie als ook in de tweede sessie ten val en zal hij slechts vanaf de achttiende plaats op de grid aan de race mogen beginnen. </p> <p>Van Ginhoven kende een goede eerste kwalificatie door een twaalfde tijd te laten noteren maar in de tweede en afsluitende sessie ging het voor de RAC Racing coureur al mis in de allereerste ronde, nadat de monteurs de machine met nog tien minuten te gaan weer gereed hadden ging het opnieuw mis toen Van Ginhoven aan het eind van het rechte stuk de voorkant kwijt raakte bij het aanremmen van de bocht.  Geluk voor Van Ginhoven was zijn goede optreden tijdens de eerste kwalificatie waardoor hij alsnog als eenentwintigste aan de race mag beginnen.</p>

Saillant details in de Superbike categorie zijn dat de snelste elf coureurs op Dunlop banden rijden, dat Werner Daemen op de vijftiende plaats de enige Pirelli coureur is binnen de top vijfentwintig die op zaterdag niet ten val is gekomen, de overige Pirelli coureurs kwamen allemaal zelfs twee keer ten val. <br />  <br /> In het medical centre op het circuit was het dan ook een drukte van belang en ontstonden lange wachtrijen, voor zover bekend waren er echter geen noemenswaardige blessures te melden. Al met al een dag om snel te vergeten.<br /> Voor zondag worden er betere weersomstandigheden verwacht in Oschersleben.