SBK: Dubbel voor Reiterberger op de Lausitzsring

58

In een raceweekend waarin het IDM Superbike op de Lausitzring werd gecombineerd met het DTM wist Van Zon Remeha BMW rijder Markus Reiterberger een dubbelzege te pakken. Danny de Boer wist twee top tien klasseringen te pakken en Leon Bovee klom in de tweede race op het podium.

Voor de tweede keer dit jaar trok het Internationale Duitse Superbike kampioenschap naar de Lausitzring. Deze keer stond er echter een uitgekleed programma in de planning aangezien alleen de Superbike klasse van start ging in een evenement dat gecombineerd ging met het Duits toerwagenkampioenschap waarin in het bijprogramma ook de Porsche Carrera Cup en het ATS Formule 3 kampioenschap in actie kwamen.<br /> <br /> Na de twee kwalificaties op zaterdag was het Xavi Fores die vanaf pole mocht vertrekken, naast hem stonden Markus Reiterberger en Max Neukirchner. Danny de Boer kwalificeerde zich als 14e en Loen Bovee mocht vanaf de 17e plek vertrekken.<br /> <br /> <strong>Race 1</strong><br /> In de eerste race had de vanaf de vijfde plek gestarte Lorenzo Lanzi een uitstekende start en wist in de eerste ronde de leiding te nemen voor Reiterberger, Fores, Neukirchner, Bastien Mackels en Matej Smrz.<br /> <br /> Fores wist in de tweede ronde langs Reiterberger en Lanzi te komen om zo de eerste plaats over te nemen.&nbsp; De Spanjaard wist de daaropvolgende 11 ronden de leiding vast te houden maar stond daarbij wel onder druk van de naar de tweede plaats gekomen Reiterberger. <br /> <br /> In de 12e ronde zette Reiterberger de BMW voor de Ducati van Fores, de twee bleven nog even bij elkaar in de buurt maar toen er langzamere deelnemers in beeld kwamen wist Reiterberger daar makkelijk langs te komen terwijl Fores even vast kwam te zitten. <br /> <br /> Reiterberger reed weg van Fores en kwam na 21 ronden ruim acht seconden voor Fores over de finish. Max Nieukirchner, die n de vijfde ronde Lanzi had weten te passeren, werd derde voor Lanzi, Mackels, Damian Cudlin, Erwan Nigon, De Boer, Smrz en Stefan Nebel. <br /> <br /> Bij de Superstock rijders was Lucy Glockner, die in de race als achtste over de streep kwam voor De Boer, degene die als eerste over de finish kwam. Dominik Vincon werd tweede voor Ville Valtonen en Leon Bovee, die net naast het podium greep.

<strong>Race 2</strong><br /> Max Neukirchner leidde het IDM Superbike veld in het begin van de tweede race. De Ducati rijder wist tot in de negende ronde de leidende positie vast te houden. Achter hem was het in eerste instantie Fores voor Reiterberger maar &lsquo;Reity&rsquo; wist in de zesde ronde Fores te passeren en nam vervolgens in de negende ronde de leiding over van Neukirchner. <br /> <br /> Door een verkeerde bandenkeuze konden Neukirchner en Fores geen vuist maken naar Reiterberger die met de overwinning aan de haal ging en met een voorsprong van ruim 11 seconden zijn tweede overwinning van de dag pakte. Neukirhner werd tweede voor Fores. Mackels, Cudlin, Lanzi, De Boer, Daniel Kartheininger, Nebel en Marc Buchner maakten de top tien vol bij de Superbikes. <br /> <br /> Bij de Superstock deelnemers was het nu Vincon die als eerste over de finish kwam voor Bovee, die dus naar het podium mocht, en Chris Burri. Glockner werd deze keer na een crash vijfde. Klassementsleider Marco Nekvasil kende een slecht weekend en moest met twee zevende plaatsen flink wat punten inleveren.<br /> <strong><br /> Tussenstand kampioenschap</strong><br /> Met nog een raceweekend voor de boeg heeft Fores met 278 punten de beste papieren om de IDM titel binnen te slepen, Neukirchner staat met 252 punten tweede en Reiterberger met 232 punten derde. Mackels (123 punten) en Nebel (111 punten) maken de top vijf vol. Danny de Boer staat met 103 punten op een zevende plaats vlak achter Cudlin.<br /> <br /> In de Superstock klasse is het Marco Nekvasil die met 240 punten bovenaan staat, Glockner staat met 227 punten tweede voor Vincon (200 punten), Bovee (167 punten) en Alex Phillis (135 punten).<br /> <br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/55/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledig tijdschema en uitslagen IDM Lausitzring II </a><br /> <br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>