SBK: Fores wint race1 Oschersleben, Vos snelste Dutch Superbike coureur

83

Tijdens de eerste Superbike race op het circuit van Oschersleben stond er geen maat op de Spanjaard Xavier Fores. De 3C Racing Ducati rijder won zoals hij wilde in een door een rode vlag na twaalf ronden afgebroken race. Winnaar in de Dutch Superbike klasse werd Arie Vos, dit ondanks een flinke crash welke tevens de rode vlag situatie veroorzaakte.

<p>Fores trok er vanuit de start van tussen en reed met bijna een seconde per ronde weg van het veld. Achter Fores onstond een gevecht om de plaatsen twee en drie tussen Max Neukirchner en Markus Reiterberger. Neukirchner nam in dat gevecht halverwege de race het initiatief en wist vervolgens iets weg te lopen bij de Duitser uit het team van Werner Daemen. </p> <p><br /> </p> <p>Bij het uitgaan van de rode vlag was het dan ook Fores voor Neukirchner en Reiterberger. Daarachter lag Matej Smrz op de vierde plaats voor Michi Ranseder en Bastien Mackels. Damian Cudlin, Stefan Nebel en Marco Nekvasil bezetten de plaatsen 7 tot en met 9 waarbij de laatste de SST klasse wist te winnen.</p> <p><br /> </p> <p>Arie Vos was gedurende de hele race in gevecht met Luca Hansen om de tiende plaats. De Ossenaar ging echter in de dertiende ronde onderuit waarop direct de rode vlag uitging. Vos werd overgebracht naar het MC en van daaruit naar het ziekenhuis in Magdenburg. De eerste berichten luidden dat Vos een gebroken hak en kuitbeen heeft overgehouden aan de val en een operatie zal moeten ondergaan.</p>

<p>Aangezien de uitslag gebaseerd werd op de doorkomst na twaalf ronden werd Vos nog wel als elfde geklasseerd en daarmee winnaar van de Dutch Superbike race. Danny de Boer, rijdend in het Superbike IDM werd achter Vos als twaalfde geklasseerd.</p> <p><br /> </p> <p>Nigel Walraven en Kervin Bos waren de hele race met elkaar in gevecht om de plaatsen twee en drie in het ONK. Op het moment van de rode vlag lag Walraven voor Bos. De heren eindigden de wedstrijd als 14e en 15e. Allard Kerkhoven kwam terecht op de 19e plaats in de wedstrijd en werd daarmee vierde voor het ONK.</p> <p><br /> </p> <p>Nelson Rolfes werd als 22e afgevlagd en eindigde daarmee net voor Leon Bovee die in de SST klasse genoegen moest nemen met slechts de zevende plaats. Martijn Pollinder, Jarco Grotenhuis, Bertus Folkertsma en Rintje Ritsma waren de overige geklasseerde rijders en pakten daarmee de plaatsen zes tot en met negen voor het ONK. Andr&eacute; Niemantsverdriet kwam helaas voor hem niet aan de finish.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/50/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM Oschsersleben</a></p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/62/mctl/EventDetails/Default.aspx">Compleet tijdschema en volledige uitslagen ONK wegraces Oschersleben</a><br /> <br /> <br /> <br /> </p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>