SBK: Opnieuw winst voor Muggeridge

50

Karl Muggeridge deed tijdens de eerste race op de Sachsenring wederom goede zaken door de volle buit in de zak te steken voor Werner Daemen en Stefan Nebel. Barry Veneman finishte in deze boeiende race als zevende.

Direct na de start pakte Karl Muggeridge de leiding voor Stefan Nebel, Barry Veneman en Jörg Teuchert. Ook Dario Giusepetti, Werner Daemen Martin Bauer, Sacha Hommel en Didier van Keymeulen sloten aan. In de eerste paar ronden duelleerden Muggeridge en Nebel met elkaar en zij wisselden enkele malen van positie.<br />  <br /> Na een ronde of acht ging Barry Veneman, die zich tot dan rustig op de derde plaats had genesteld, zich nadrukkelijk met de strijd bemoeien. Nebel werd gepasseerd en in de 10e ronde nam de Dalfsenaar gedecideerd de leiding over van Karl Muggeridge. Een ronde later was Veneman echter uit de kopgroep verdwenen en zagen we hem, op achterstand, op de negende plaats doorkomen. Barry had een remfoutje gemaakt, kwam naast de baan en via een crosscircuit door de grindbak wist hij het asfalt weer te bereiken. De groep vooraan brak enigszins en werd een vijftal met Muggeridge, Nebel, Teuchert, Daemen en Giusepetti. Bauer kwam aanvankelijk ook nog mee maar de KTM hield het acht ronden voor het einde voor gezien.

In de slotronden wist Muggeridge een klein maar wel definitief gaatje te slaan en werd verder niet meer bedreigd. Daarachter liet de kleine Belg, Werner Daemen, zien dat hij nog altijd vreselijk gedreven is en de sleet bij hem nog ver te zoeken is. In de laatste vier ronden zette Daemen aan en perste hij met 1’25.179 een nieuw ronderecord uit de Alpha Technik van Zon BMW. Allereerst werd Giusepetti voorbij gestoken, vervolgens moest Teuchert er aan geloven en in de laatste ronde werd de BMW ook nog voor de KTM van Nebel geprikt waarmee Daemen een prachtige tweede plaats wist te pakken. Stefan Nebel werd op de meet nog bijna geklopt door Dario Giusepetti die met zijn Ducati 1/100e van een seconde tekort kwam voor het podium. Jörg Teuchert werd vijfde voor teamgenoot Didier van Keymeulen die nog bijna werd verschalkt door de sterk teruggekomen Barry Veneman.<br />  <br /> Achter Veneman vochten de teamgenoten Gareth Jones en Jed Metcher samen met Ghisbert van Ginhoven voor de volgende plaatsen. Na een hele race stuivertje wisselen maakten zij in die volgorde de top 10 vol. Branko Srdanov finishte de race als 23e. Peter Politiek moest helaas, na een trainingscrash, gebruik maken van zijn toch wat mindere reservemotor. Hij moest echter na acht ronden de race met een kapotte motorfiets verlaten.