SBK: Ranseder wint eerste Superbike race op de NŸrburgring, Veneman vierde

90

De Oostenrijker Michael Ranseder heeft de eerste IDM Superbike race op het Nurburgring circuit op zijn naam geschreven. De BMW coureur kreeg op het podium gezelschap van Martin Bauer en Karl Muggeridge. Barry Veneman werd vierde.

De gehele race werd er een felle strijd gevoerd voor de overwinning door Ranseder, Bauer, Muggeridge en Veneman nadat poleman Matej Smrz in het begin van de wedstrijd af moest haken vanwege een onschuldige schuiver. <br /> <br /> Tot aan de laatste ronde bleef het viertal aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk was het Ranseder die aan het langste eind trok en de zege voor zich opeiste gevolgd door Bauer, Muggeridge en Veneman. Na afloop liet Veneman weten dat hij tot aan de laatste ronde gewacht had met een aanval maar dat deze een beetje verkeerd uitpakte toen hij in een poging Muggeridge te passeren de controle over zijn BMW S 1000 RR kwijtraakte en alles moest doen om een val te voorkomen. Hierna was de kans op een podiumplaats verkeken maar met de vierde plaats was de RAC Racing coureur zeker niet ontevreden na de pech en tegenslagen die het team kende tijdens de eerste twee IDM wedstrijden van het seizoen.<br />

Achter het viertal streden Damian Cudlin, Gareth Jones, Markus Reiterberger en Jörg Teuchert voor de vijfde plaats. Teuchert kon in de eindfase het tempo niet meer volgen en moest genoegen nemen met de achtste plaats. Cudlin was uiteindelijk de sterkste van deze groep en wist plaats vijf veilig te stellen voor Reiterberger en Jones.<br /> <br /> Freddy Papunnen werd negende terwijl Romam Stamm de tiende plaats behaalde.<br /> <br /> Voor Ghisbert van Ginhoven en Branko Srdanov bracht de wedstrijd niet het gewenste resultaat vanwege technische problemen. Beide landgenoten moesten vroegtijdig opgeven. Naast de eerder genoemde Smrz, Van Ginhoven, Srdanov wisten ook Dario Giuseppetti en Erik Piette het eind van de wedstrijd niet te halen.<br /> <br /> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FSuperbikes%2Franseder-wint-eerste-superbike-race-op-de-nurburgring-veneman-vierde%2Ftabid%2F74%2FiNews_ID%2F26446%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>