SBK: SBK: Neukirchner wint eerste race in Assen

89

Na de kwalificaties had Max Neukirchner Barry Veneman en Ghisbert van Ginhoven nog voor zich staan maar in de eerste van de twee Superbike races wist de Duitser op zijn Ten Kate Racing Products Honda de overwinning te pakken voor Veneman en Martin Bauer.

Barry Veneman kwam als eerste aan bij de haarbocht met achter hem Max Neukirchner, Karl Muggeridge en Dario Guiseppetti, maar in de tweede ronde wist Neukirchner Veneman te grazen te nemen. De Nederlandse BMW rijder wist daarna nog enige tijd in de buurt van de Duitser te blijven maar moest vanaf de achtste ronde lijdzaam toekijken hoe Neukirchner steeds verder bij hem weg reed.  Het verschil op de streep was uiteindelijk 7,3s.<br /> <br /> Achter Neukirchner en Veneman was het eerst Muggeridge totdat de Australiër in de vierde ronde gepasseerd werd door Dario Guiseppetti. De Ducati rijder nam vervolgens afstand van Muggeridge totdat hij er in de 11e ronde bij ging liggen. In de tussentijd was Martin Bauer langs Muggeridge gekomen en Bauer kreeg dus de derde plaats in zijn schoot geworpen terwijl daar achter Muggeridge in gevecht lag met Werner Daemen, Gareth Jones en Danny de Boer. <br /> <br /> In het gevecht om de vierde plaats was het Muggeridge die uiteindelijk de ÔwinnaarÕ was voor Daemen en de naar voren gekomen Teuchert, van Keymeulen, Kai Borre Andersen en Roman Stamm.

Ghisbert van Ginhoven  was slecht van zijn  tweede startplaats gekomen en kwam na de eerste ronde pas als 14e door om vervolgens aan een mooie inhaalrace te beginnen. Van Ginhoven kwam steeds verder naar voren en kwam in de negende ronde in de groep die voor de vierde plaats vocht terecht. Het ging toen echter mis tussen van Ginhoven en Jones die samen onderuit gingen. Beide rijders stapten weer op maar Jones reed de pits binnen terwijl van Ginhoven nog als 24e over de finish kwam.   <br /> <br /> Door de crash van het tweetal kwam de Boer op een zesde plaats te liggen maar de klassementsleider in het Dutch Superbike werd later in de race nog gepasseerd door Jorg Teuchert, Didier van Keymeulen, Kai Borre Andersen en Stamm waardoor het een tiende plaats werd voor de Serco Racing team rijder.<br /> <br /> Naast de top tien posities voor Veneman, die overigens vanwege het feit dat Neukirchner een gastrijder is wel de volle 25 punten krijgt, en de Boer wist William Hommersom de 20e plaats te pakken, Roy ten Napel werd 23e voor van Ginhoven. Bob Withag kwam halverwege de race binnen en Branco Srdanov kreeg technische problemen. De in Nederlandse dienst rijdende Hampus Johansson werd 12e en de voor RT Motorsports rijdende Jed Metcher pakte de 14e plaats.<br />