Scheib pakt STK1000 pole op regenachtig Imola

105
maximilian-scheib
Maximilian Scheib | foto© Aprilia Racing

Maximilian Scheib heeft zaterdagmiddag op een nat Imola de pole in de STK1000 klasse behaald. De Chileen bleek in de slotfase het sterkst in de lastige omstandigheden voor Alessandro Delbianco en Luca Salvadori. 

Op een zeer regenachtig Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola werd op zaterdagmiddag de kwalificatie voor de Superstock 1000 coureurs. Waar het aan het einde van de kwalificatie voor de Supersport klasse al begon te regenen zette dit door en viel er een hevige bui boven het Italiaanse circuit.Markus Reiterberger begon goed aan deze regenachtige kwalificatie en nam de snelste tijd in handen. De Duitser kon hier niet lang van genieten aangezien er een groot aantal Italianen onder zijn tijd dook en de huidig IDM Superbike kampioen ver terugviel.

Het was uiteindelijk Maximilian Scheib die het sterkst bleek op het natte asfalt en met een 2’03.219 de pole behaalde. Achter de Chileen waren het Italianen Alessandro Delbianco en Luca Salvadori die met een tweede en derde tijd de race zondag vanaf de eerste rij mogen starten. Verder waren het Andrea Mantovani, Emanuele Pusceddu, Florian Marino, Federico Sandi, Matteo Ferrari, Markus Reiterberger en Luca Vitali in de top tien.

De STK 1000 race zal zondagmiddag om 15:15 uur van start gaan.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag