IDM Zijspannen: Team Schlosser naar winst in ingekorte eerste zijspanrace

340
Streuer
Bennie Streuer- Gerard Daalhuizen | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Schlosser en Thomas Hofer wisten zaterdagmiddag de eerste zijspanrace van dit Oscherleben weekend op hun naam te schrijven. Bennie Streuer met Gerard Daalhuizen en Andre Kretzer met Manfred Wechselberger werden in deze tot zes ronden ingekorte race tweede en derde.

De eerste zijspanrace werd al in de tweede ronde middels een rode vlag stilgelegd. De oorzaak was een crash van het gastspan Peter Kimeswenger met passagier Jens Lehnhertz die in de Hasseroder curve op de kop gingen en medische assistentie nodig hadden. Vlak daarvoor was ook onze landgenoot Jarno Bouius, als passagier meerijdend met Phillip Croft, uit de bak gevallen. Bouius werd ook overgebracht naar het medical center.Er volgde een nieuwe race over zes ronden waarbij polesitter Markus Schlosser de kopstart moest laten aan de vanaf de tweede plaats gestarte Bennie Streuer. Bij de eerste doorkomst had Schlosser echter alweer orde op zaken gesteld en ging vooraf aan Streuer. Josef Sattler volgde op korte afstand van Streuer met daarachter het span van Andre Kretzer gevolgd door Kees Endeveld/Jeroen Remmé en John Smits/Gunter Verbrugge.

Streuer kon het tempo van Schlosser net niet volgen waardoor Markus Schlosser met Thomas Hofer na zes ronden als winnaar werden afgevlagd met op een kleine zes seconden Bennie Streuer met Gerard Daalhuizen als goede tweede.

In de vierde ronde wist André Kretzer zich voorbij te werken aan Josef Sattler en samen met passagier Manfred Wechselberger werd de derde plaats naar huis gereden. In diezelfde vierde ronde nam John Smits de vijfde plaats over van Kees Endeveld en die werd niet meer uit handen gegeven. Kees Endeveld finishte keurig als zesde.

Ilse de Haas bleek na het stoppen van Colin Nicholson niet lang werkloos want hier in Oschersleben verving ze de geblesseerde Denise Werth in het span van rijder Peter Schröder. Het gelegenheidsduo kwam als negende over de meet.

Hilbert Talens finishte de race als dertiende en ook de Assenaar had met Frank Claeys en gelegenheidsbakkenist omdat zijn vaste bakkenist Remco Moes tijdens een classic demo race een gebroken pols had opgelopen. Rogier Weekers en Miranda Louwes finishten de race als vijftiende.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag