Schotman en Deroue snel tijdens eerste dag in Magny Cours

98
schotman
Robert Schotman | foto© Yamaha Racing

Robert Schotman en Scott Deroue hebben vrijdag in Magny Cours de eerste dag van de Pirelli French Round afgesloten met de vijfde en zesde rondetijd. De snelste tijd tijdens de eerste twee vrije trainingen kwam op naam van de Spanjaard Marc Garcia.

Voor de Supersport 300 coureurs stonden er vrijdag in Magny Cours twee vrije trainingen op het programma. De twee vrije trainingen werden onder goede omstandigheden verreden en het was de Spanjaard Marc Garcia die de snelste tijd op de klok wist te zetten.

De Yamaha coureur was met een snelste rondetijd van 1’57.079 het snelst voor de Italiaan Alfonso Coppola en zijn landgenoten Daniel Valle en Mika Perez.

De Nederlanders Robert Schotman en Scott Deroue wisten zich tijdens de eerste dag kranig te weren in het zeer competitieve Supersport 300 veld. Schotman sloot de twee vrijdagtrainingen af met de vijfde tijd terwijl Deroue net achter de Yamaha coureur de zesde rondetijd liet noteren.

Ruben Doorakkers, de derde Nederlander in het uit maar liefst 37 coureurs bestaande veld, sloot de eerste dag af met de vijfendertigste rondetijd.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s