Yonny Hernandez kwam zaterdag in zijn allereerste World Superbike wedstrijd lelijk ten val. Bij de val, die werd veroorzaakt door een kapotte achterband, heeft de Columbiaan een schouderblessure opgelopen. Hernandez moest hierdoor zondag de tweede WorldSBK race op het Phillip Island Grand Prix Circuit aan zich voorbij laten gaan.

Yonny Hernandez had zich vooraf waarschijnlijk iets anders voorgesteld van zijn World Superbike debuut. De Team Pedercini Racing coureur kwam zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van het weekend op het Phillip Island Grand Prix Circuit op hoge snelheid ten val, een val die achteraf niet zijn eigen schuld bleek, waar hij zelfs niet aan kon doen en veroorzaakt werd door een defecte achterband.

Ondanks dat Hernandez pijn had wilde hij zondagochtend niet van opgeven weten. Zo probeerde de Kawasaki coureur het nog wel tijdens de 20 minuten durende warm-up, maar al snel werd duidelijk dat de pijn ondragelijk was tijdens het rijden. Na deze warm-up besloot Hernandez zich opnieuw te melden bij de artsen van de Clinica Mobile, zij hakten na een medische check de knoop door en verklaarden de Team Pedercini Racing coureur UNFIT voor de tweede race van het weekend.

Yonny Hernandez: “Het is jammer dat ik niet fit genoeg was voor de race en de artsen me UNFIT verklaarden. Ik heb het vanochtend nog wel geprobeerd maar de pijn was gewoon te erg. Na een medische check wist ik dat ik niet fit genoeg was om op een verantwoorde manier deel te nemen aan de race. De artsen van de Clinica Mobile verklaarden me UNFIT en dan is het klaar. Ik ga nu terug naar Madrid en zal me daar meteen melden in het ziekenhuis voor een aantal nieuwe checks en een MRI-scan. Ik hoop dat er bij deze checks niet iets ernstigs naar boven komt en dat ik weer volledig fit ben voor de volgende ronde in Thailand.”

De tweede ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship wordt verreden van 23 t/m 25 maart, plaats van handeling is dan het Chang International Circuit in Buriram, Thailand.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag