Althea Racing BMW coureur Loris Baz heeft bij het openingsweekend van de WorldSBK in Australië een kleine breuk in zijn schouderkom opgelopen. Dat is gebleken uit verder onderzoek dat in Zwitserland is uitgevoerd. De Fransman ging in de tweede vrije training op het circuit van Phillip Island hard onderuit, maar reed ondanks de pijn wel beide wedstrijden.

Loris Baz kende een moeilijke rentree in het WorldSBK kampioenschap. De Fransman crashte tijdens het openingsweekend op het Phillip Island Grand Prix Circuit in de tweede vrije training, blesseerde zijn schouder en reed in de twee wedstrijden naar een elfde en negende positie. Daarmee staat de voormalig MotoGP coureur op de negende positie in het kampioenschap.

Eenmaal terug in Europa onderging Baz in het La Tour ziekenhuis in Zwitserland enkele onderzoeken en scans bij dokter Finn Mahler, een specialist op dat gebied.

“De dokter verwachtte in eerste instantie een beschadiging van de spieren in de schoudergordel. Dit had een groot probleem kunnen zijn,” geeft Baz aan.

Uit de scans bleek echter dat in de bovenkant van zijn arm, in de schouderkom, een redelijke onschuldige breuk de oorzaak van de pijn is.

“Ik hoef gelukkig niet geopereerd te worden en het zal ongeveer drie tot vijf weken duren voordat ik volledig hersteld ben. Eerst neem ik een paar dagen rust en vervolgens ga ik bij de fysiotherapeut het herstel bevorderen,” aldus de Fransman.

Over drie weken wordt in Thailand de tweede ronde van het WorldSBK kampioenschap gehouden. Baz verwacht voor die race weer volledig fit te kunnen zijn.