Schouten en Grevink op podium, Kentrop-Verhagen naar achtste plaats in Hockenheim

30

Bryan Schouten (Supersport 600) en Sven Grevink (Moto3) hebben afgelopen weekend tijdens de Superbike IDM finale in Hockenheim beiden een podiumplaats weten te scoren. In de zijspanklasse finishten Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen op de achtste plaats.

<p class="News_Summary"><strong></strong></p> <strong> </strong> <p><strong></strong></p> <p style="font-weight: bold; margin: 0px; padding: 0px;"><strong style="font-family: helvetica, arial, sans-serif;"></strong></p> <strong style="font-family: helvetica, arial, sans-serif;"> </strong> <p><strong style="font-family: helvetica, arial, sans-serif;"></strong></p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; display: inline !important;">Tijdens de Superbike IDM finale op de Hockenheimring stond er in de Supersport 600 klasse een verrassende naam aan de start. Voormalig IDM Moto3 en Grand Prix coureur en de momenteel in de EK Superstock 600 categorie actief zijnde Nederlander Bryan Schouten had zich namelijk met zijn MVR team als gastrijder ingeschreven.</p> <p><br /> </p> <p> <strong>Supersport 600 Race 1:<br /> </strong>In de eerste race welke op zaterdagmiddag werd gereden was gastrijder Kevin Wahr een maatje te groot voor de rest van het veld. Wahr won de race met een kleine tien seconden voorsprong op een groep rijders die voor de overige podiumplaatsen in gevecht was. </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>In die groep ook Bryan Schouten die met het MVR team naar Hockenheim was afgereisd voor wat extra testkilometers.De groep bestond naast Schouten uit Marco Nekvasil, Dominic Schmitter, Lucas Tulovic, Jan B&uuml;hn en Tatu Lauslehto. Beide laatstgenoemde rijders waren nog in de race om de titel waarbij Lauslehto voor Hockenheim aan de leiding ging met een voorsprong van acht punten op B&uuml;hn.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>De groep vocht tot op de meet met elkaar om de tweede plaats en het was uiteindelijk de Zwitserse gastrijder Schmitter die er met die tweede plaats vandoor ging. Schmitter werd gevolgd door Nekvasil en Schouten. Tulovic, eveneens een gastrijder dit weekend pakte de vijfde plaats gevolgd door B&uuml;hn en Lauslehto.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Doordat gastrijders geen kampioenschapspunten kunnen scoren gingen de 25 punten naar Nekvasil. B&uuml;hn scoorde 20 punten en Lauslehto 16. Frank Brouwer, de enige vaste Nederlandse deelnemer in deze klasse, finishte als dertiende in de eerste race.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><strong>Supersport 600 Race 2:<br /> </strong>Ook de tweede race, gereden op zondag, werd redelijk eenvoudig gewonnen door Wahr. Het verschil naar de achtervolgers was dit keer met nog geen vijf seconden aanzienlijk kleiner dan in de eerste race. Achter Wahr leverde Schouten een boeiend gevecht met Nekvasil en Schmitter om de tweede plaats.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Waar het in de eerste wedstrijd net niet lukte voor de MVR Yamaha rijder lukte het in race twee wel. Schouten kwam achter Wahr en Nekvasil als derde over de meet waarmee zijn eerste Supersport 600 podium een feit was. Schmitter eindigde als vierde voor B&uuml;hn en Lauslehto. Brouwer kwam in deze tweede race niet aan de finish. B&uuml;hn scoorde daarmee opnieuw 20 punten tegen 16 voor Lauslehto.</p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>B&uuml;hn en Lauslehto eindigden beiden het seizoen met 275 punten. Zowel B&uuml;hn als Lauslehto scoorden dit seizoen vier overwinningen waardoor het aantal tweede plaatsen de doorslag gaf. Die uitslag viel met 6-2 uit in het voordeel van B&uuml;hn die daarmee de 2015 titel in de wacht sleepte. Brouwer eindigde in de eindstand op de achtste plaats.</p>

<strong>Moto3:<br /> </strong> <p>Binnen het Superbike IDM kampioenschap zit de Moto3 klasse in zwaar weer. Slechts acht rijders kwamen opdagen voor de laatste race van het seizoen. Zij reden alle acht met een standaard Moto3 machine. Er waren dit weekeinde dus geen Moto3GP machines ingeschreven.</p> <p><br /> </p> <p>Tot overmaat van ramp ging kampioen Tim Georgi in de vrije trainingen op vrijdag onderuit waarbij hij een dusdanige blessure opliep dat hij de rest van het weekend aan zich voorbij moest laten gaan.</p> <p><br /> </p> <p>Sven Grevink is vaste deelnemer in dit kampioenschap en onze landgenoot wist op de Hockenheimring keurig naar het podium te rijden. Achter Matthias Meggle en Philip Freitag werd door Grevink een prima derde plaats gescoord.</p> <p><br /> </p> <p>In de eindstand om het kampioenschap vinden we Walid Soppe op de vierde plaats en Grevink op de tiende plaats. Beide rijders hebben echter een deel van de races gemist. Soppe voornamelijk vanwege zijn Red Bull MotoGP Rookies Cup verplichtingen en Grevink is pas halverwege het seizoen volledig gaan deelnemen.</p> <p><br /> </p> <p><strong>Zijspannen:</strong></p> <p>De laatste race van het seizoen in de zijspanklasse werd gewonnen door het kampioensduo Uwe G&uuml;rck- Manfred Wechselberger. Zij bleven het span van Josef Sattler en Uwe Neubert ruim een seconde voor. Op de derde plaats eindigde het span van Mike Roscher met Anna Burkhard in de bak.</p> <p><br /> </p> <p>Kees Kentrop en Jeffrey Verhagen reden in deze race naar een keurige achtste positie. Wiggert Kranenburg finishte met passagier Jeroen Schmitz op een kleine tien seconden van Kentrop als tiende.</p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <p><a href="http://bit.ly/1WoKjP2" target="_blank">Volledige uitslagen Superbike IDM Hockenheim</a></p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>