Scott Deroue: Comeback als KTM RC 390 test – en ontwikkeling coureur

3577
scott-deroeu
Carsten Freudenberg (l) en Scott Deroue | foto© Team Freudenberg

Scott Deroue maakt een comeback als actief wegracecoureur. De 25-jarige coureur uit Nijkerkerveen is door het Duitse Team Freudenberg aangetrokken als test- en ontwikkelingscoureur van de nieuwe KTM RC 390 in het IDM Supersport 300 kampioenschap.

Met de KTM RC 390 behaalde Team Freudenberg al overwinningen in het FIM Supersport 300 World Championship en titels in het IDM-kampioenschap in de Supersport 300-klasse. Voor het seizoen 2022 staat er echter een compleet nieuw project op de planning. KTM wil samen met het Duitse team een nieuwe variant van de RC 390 R ontwikkelen. Scott Deroue, tweevoudig vice wereldkampioen, is aangenomen als testrijder.Met de 25-jarige Nederlander heeft Team Freudenberg een uitzonderlijke coureur aan zijn zijde. Deroue, de meest succesvolle rijder ooit in het FIM Supersport 300 World Championship in termen van overwinningen en podiumplaatsen, kon voor het seizoen 2021 echter geen vaste startplaats meer bemachtigen waarna hij besloot zijn actieve wegrace carrière te beëindigen.

Maar in de racerij kan het soms raar lopen, na een jaar afwezigheid staat de Nederlander nu ineens voor een geheel nieuwe situatie en taak. Deroue keert namelijk terug naar zijn vroegere roots en gaat in 2022 van start als coureur in het IDM. Hij begint volgend seizoen met de huidige KTM RC 390 R-versie om de prestaties van de motor van dit jaar eerst beter te leren kennen. Het nieuwe 2022-model zal vervolgens in samenwerking met KTM en chassisfabrikant WP worden ontwikkeld en op diverse circuits worden getest. Naast de klassieke ontwikkelingstests zal Deroue permanent deelnemen als coureur in de IDM Supersport 300 klasse van het IDM, zodat de KTM-crew ook onder wedstrijdomstandigheden gegevens kan verzamelen.

Deroue neemt binnen Team Freudenberg de plaats in van landgenoot Victor Steeman. Steeman besloot onlangs zijn contract met het Duitse team niet te verlengen en te kiezen voor het Belgische MTM team, het team dat de afgelopen twee seizoenen zo succesvol was in het FIM Supersport 300 World Championship door met Jeffrey Buis (2020) en Adrian Huertas (2021) de wereldtitel in de wacht te slepen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter