Scott Deroue hangt helm aan de wilgen en stopt met racen

10750
scott-deroue
Scott Deroue | foto© Randy van Maasdijk

Na lang wikken en wegen heeft Scott Deroue besloten om te stoppen met racen. Een gebrek aan passende mogelijkheden om hogerop te komen in combinatie met Deroue’s motivatie zijn de voornaamste redenen voor dit besluit. De 25-jarige afkomstig uit Nijkerkerveen kan terugkijken op een prachtige carrière van 18 jaar in de motorsport. De laatste twee jaar werd hij vice-wereldkampioen in de Supersport 300 klasse.

Scott Deroue begon op 7-jarige leeftijd met racen op een minibike. Na meerdere titels ging hij in 2009 rijden in de Molenaar NSF 100 Cup, waar Deroue gelijk kampioen werd. In het 125cc team van Jan Bakker Auto’s leerde de Gelderlander racen op de grote circuits, wat vervolgens resulteerde in drie mooie seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup met een tweede plaats in het kampioenschap in 2012 als beste resultaat. In het 2014 reed Deroue in de Grand Prix voor RW Racing GP.Vervolgens ging hij in 2015 rijden in het Britste Moto3 kampioenschap, waar hij voor het Redline KTM team de titel pakte. Daaropvolgend reed Deroue nog een jaar in de BSB Superstock 600 klasse, voordat hij de eerste twee races van het nieuwe World Supersport 300 kampioenschap wist te winnen in 2017. Deroue reed in totaal vier seizoenen in de WK Supersport 300 categorie en alle jaren voor MTM Kawasaki. Op de Kawasaki was hij zeer succesvol in het WK met zes overwinningen en twintig podiumplaatsen. Deroue eindigde ieder jaar in de top-drie van het kampioenschap, waaronder de laatste twee jaar als vice-wereldkampioen.

Deze winter heeft Deroue al zijn opties voor het seizoen 2021 afgewogen en kwam uiteindelijk tot de conclusie om te stoppen met racen. Een combinatie van een gebrek aan uitzicht vanwege de financiële mogelijkheden om de overstap te maken naar bijvoorbeeld de WK Supersport 600 klasse en een gebrek aan motivatie om op dezelfde voet door te gaan, liggen ten grondslag aan Deroue’s keuze om zijn helm aan de wilgen te hangen. Deroue blijft wel actief in de motorsport en gaat door met het begeleiden van jonge rijders op minibikes en Ohvale’s.

Scott Deroue: “Het was zeker geen gemakkelijke beslissing om te stoppen met racen, maar ik denk dat het wel voor mij de beste keuze is. Ik wil iedereen bedanken die in de afgelopen 18 jaar mij op wat voor manier dan ook hebben geholpen. In het bijzonder wil ik mijn ouders, Marcel Lekkerkerker, Rob Hakvoort, Henk Salomons en mijn sponsoren bedanken. Het waren mooie jaren; we hebben leuke dingen meegemaakt en mooie prestaties neergezet. Er was, door het financiële plaatje, niet echt een uitzicht om hogerop te komen. Ik wil alle teams waarvoor ik heb gereden, Jan Bakker Auto’s, Red Bull MotoGP Rookies Cup, RW Racing GP, Redline KTM, Tsingtao MV Agusta en MTM Kawasaki, enorm bedanken voor een geweldige tijd. Het is nu tijd voor wat anders. Ik kijk er naar uit om jonge rijders te blijven begeleiden en coachen, iets wat ik de laatste jaren al heb ingezet. Ik ga jullie zeker nog wel zien op de circuits, maar dan niet meer als actief coureur. Enorm bedankt allemaal en tot ziens!”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter