Scott Deroue op WorldSSP 300 pole in Magny Cours

117
scott-deroue
Scott Deroue - Magny Cours pole | foto© worldsbk.com

Scott Deroue vertrekt zondag tijdens de laatste Europese WorldSSP 300 ronde van het seizoen in Magny Cours vanaf de pole. De Nederlander was zaterdagmiddag het snelst tijdens de  kwalificaties voor Ana Carrasco en Andy Verdoia.

De omstandigheden voor de WorldSSP 300 coureurs waren zaterdag in Magny Cours niet eenvoudig en verschillend voor beide groepen. Het was uiteindelijk Nederlander Scott Deroue die aan het langste eind trok en zondag vanaf de pole mag starten tijdens de laatste Europese race van het seizoen.De Spaanse jongedame Ana Carrasco kwalificeerde zich als tweede voor Andy Verdoia, Galan Hendra Pratama en Deroue’s landgenoot Jeffrey Buis.

Dion Otten kwalificeerde zich als veertiende, Victor Steeman als eenentwintigste, Koen Meuffels als zesentwintigste en Finn de Bruin als vijfenveertigste. De Bruin zal door dit kwalificatieresultaat later op de dag in de Last Chance race van start gaan om alsnog een startplaats af te dwingen voor de zondag te verrijden hoofdrace van het weekend.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App