Scott Deroue vertrekt na vier seizoenen bij MTM Kawasaki

576
scott-deroue
Scott Deroue | foto© Kawasaki Racing

Scott Deroue zal in het seizoen 2021 niet meer uitkomen voor MTM Kawasaki. De coureur en het team behaalden in de afgelopen vier seizoenen samen vele successen in de World Supersport 300 klasse. Deroue en MTM Kawasaki kwamen niet rond voor een vijfde seizoen, waardoor de 24-jarige coureur op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

Scott Deroue en MTM Kawasaki hebben samen geweldige resultaten behaald in de afgelopen vier seizoenen. Deroue won de allereerste twee races van het World Supersport 300 kampioenschap in 2017. De 24-jarige Nederlander won in de afgelopen seizoenen zes wedstrijden en stond maar liefst twintig keer op het podium. Ook eindigde Deroue tweemaal als derde en tweemaal als vicewereldkampioen in het eindklassement.Deroue kreeg een aanbod om een vijfde jaar uit te komen voor MTM Kawasaki, maar besloot om dit voorstel af te slaan. De coureur en het team gaan in goede verstandhouding ieder hun eigen weg in 2021.

Scott Deroue: “Ik heb vier geweldige jaren bij MTM Kawasaki gehad. We zijn helaas niet rondgekomen voor het seizoen 2021. Ik was graag bij het team gebleven, maar het voorstel was minder dan afgelopen jaren en mijn gevoel zei dat ik dit niet moest doen. Ik heb prachtige herinneringen aan de jaren bij MTM Kawasaki en daar wil ik het volledige team enorm voor bedanken! Waar ik volgend jaar ga rijden weet ik nog niet. Dit ga ik in de komende periode uitzoeken.”

Ludo Van der Veken (Teameigenaar MTM Kawasaki): “We hebben samen met Scott het team opgebouwd in de WorldSSP300 klasse tot waar we nu staan. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. In de loop der jaren zijn we steeds meer naar elkaar toegegroeid. We hebben samen mooie successen behaald. Het is een sterke rijder waar we afscheid van nemen, maar zo gaat dat soms in de sport. Ik wens Scott heel veel succes in de toekomst.”

Henk Salomons (General Manager Kawasaki BeNeLux): “Helaas zijn we niet rondgekomen met Scott voor 2021. Vier jaar lang was hij een van de meest succesvolle en meest spectaculaire coureurs in het WorldSSP300. Je kan wel zeggen dat we het heel erg jammer vinden. Ik beschouw mijzelf als een van zijn grootste fans. Scott; bedankt voor vier fantastische seizoenen!”

Voor welk team en in welk kampioenschap Deroue gaat rijden in 2021 is op dit moment nog niet bekend.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App