Scott Redding: ’20 ronden moeten lijden maar wel een mooi resultaat voor gekregen’

299
Scott Redding als winnaar over de finish in Jerez race 1 | foto© Aruba.it Ducati

Scott Redding wist zaterdag zijn eerste pole position en raceoverwinning te behalen in de WorldSBK klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Ondanks de goede resultaten was de Ducati coureur behoorlijk gesloopt en sprak hij zijn zorgen uit over de extreme omstandigheden.

Op zaterdag 1 augustus wist Scott Redding in de ochtend de eerste pole position van zijn carrière te behalen in de World Superbike klasse. ‘s Middags in de eerste race van het weekend over twintig ronden was de Ducati coureur eveneens het sterkst en wist hij in de slotfase toe te slaan om zo ook de eerste WorldSBK overwinning van zijn carrière te behalen. Al met al een heel goede dag voor de British Superbike kampioen die na het verlaten van de MotoGP klasse aan het einde van 2018 weer helemaal is opgeleefd.

Voor een groot deel in de race was het titelverdediger Jonathan Rea die aan de leiding reed maar in de slotfase kon Redding nog een stap maken en wist hij uiteindelijk een aantal seconden los te rijden van de concurrentie. Ondanks deze vrijwel perfecte dag op het gebied van resultaten voor de 27-jarige coureur had hij toch wel flink geleden onder de zeer uitdagende omstandigheden en vond de nieuwe leider in het kampioenschap dat het eigenlijk een beetje te veel was voor de coureurs.

Scott Redding: “Ik ben heel blij met deze eerste pole position en eerste race overwinning op dezelfde dag. Het was echt zo warm tijdens de race, ik ben zo uitgeput dat ik haast niet doorheb wat er allemaal gebeurd is vandaag. Voorafgaand aan de race probeerden we zo koel mogelijk te blijven, maar twintig ronden racen in deze hitte is eigenlijk een beetje absurd, het is te veel van het goede. Morgen moeten we weer twee keer racen met de Superpole race en race 2. Maar het is voor iedereen hetzelfde dus we moeten zoveel mogelijk ons best doen. Het team heeft het top gedaan vandaag, ze hebben me een machine gegeven waarmee ik comfortabel was.

Op welk moment ik merkte dat ik het zwaar had? Al toen ik door pit lane reed. Het voelde alsof er nauwelijks lucht was en ik wist dat het een heel moeilijke opgave zou worden en dat ik geluk moest hebben om te finishen. In het begin probeerde ik het rustig aan te doen maar de jongens vooraan hadden een goede snelheid, ik deed er alles aan om bij te blijven. Ik denk dat niemand van de coureurs ooit in zulke omstandigheden heeft gereden, je moet je voorstellen dat we de leren overal dragen, de laarzen, de helm, en dan ook nog de hitte van de motor. Ik heb zelfs blaren op mijn scheenbenen vanwege de hitte van het motorblok en morgen moeten we dit weer twee keer doen.

Het zou mooi zijn als we morgen de prestaties van vandaag kunnen herhalen. Ik heb dan wel twintig ronden lang moeten lijden maar we hebben er tenminste een mooi resultaat voor teruggekregen. Hopelijk kunnen we dit vasthouden en morgen twee keer goed finishen.”

Zondagochtend om 11:00 uur zal de Superpole race over tien ronden van start gaan op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto met om 14:00 uur race 2 over twintig ronden.