Scott Redding dinsdag het snelst op Motorland Aragon

2521
scott-redding
Scott Redding | foto© worldsbk.com

Scott Redding heeft dinsdag op Motorland Aragon op de klok gezet tijdens de tweede en afsluitende privé testdag. De Aruba.It Racing – Ducati coureur was het snelst voor teamgenoot Michael Ruben Rinaldi en GRT Yamaha WorldSBK Team coureur Garrett Gerloff.

Negen WorldSBK coureurs (Nicolo Canepa hield het na de eerste dag voor gezien) en twee WorldSSP coureurs vervolgden dinsdag op Motorland Aragon hun voorbereidingen op het komende seizoen. Na opnieuw een frisse start van de dag kon er vervolgens onder nagenoeg ideale omstandigheden worden gereden. Aangezien de temperaturen zelfs nog iets hoger lagen dan tijdens de eerste dag werden de rondetijden van de eerste dag dan ook al snel verbeterd. Toen de kwalificatiebanden in het laatste uur van de dag ook nog eens uit het rek werden gehaald ging er nog een schepje bovenop.

Scott Redding eindigde de dag op slechts 0,013 seconde van Jonathan Rea’s pole record van vorig jaar als snelste man van de dag. De Brit concentreerde zich op de grip van zijn Panigale V4-R en klokte uiteindelijk een snelste ronde van 1’48.780.

Michael Ruben Rinaldi eindigde op bijna een halve seconde van zijn teamgenoot als tweede terwijl Garrett Gerloff, die vooral op de raceafstand werkte, met de derde rondetijd de snelste Yamaha coureur werd.

Chaz Davies, tijdens de eerste dag nog het snelst, noteerde de vierde rondetijd en was de laatste coureur die een rondetijd van onder de 1’50 op de klok wist te zetten.

Andrea Locatelli werkte ook aan de balans. De regerend World Supersport kampioen eindigde als vijfde, dit ondanks een onschuldige schuiver gedurende de dag. Tito Rabat was net als tijdens de eerste dag opnieuw de meest actieve coureur. De Spanjaard reed deze dag maar liefst 97 ronden, dit ondanks dat hij gedurende de dag te kampen kreeg met technisch ongemak en daardoor ongewild een pauze in moest lassen. Rabat noteerde een snelste rondetijd van 1’50.518 en sloot daarmee de dag af als zesde op de tijdlijst voor Axel Bassani, Kotha Nozane en Christophe Ponsson

Onofficiële rondetijden dinsdag:

  1. Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati) 1’48.780
  2. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.It Racing – Ducati) 1’49.205
  3. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’49.439
  4. Chaz Davies (Team GoEleven) 1’49.775
  5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) 1’50.257
  6. Tito Rabat (Barni Racing Team) 1’50.518
  7. Axel Bassani (Motocorsa Racing) 1’51.146
  8. Kohta Nozane (GRT Yamaha WorldSBK Team) 1’51.277
  9. Christophe Ponsson (Alstare Yamaha) 1’52.269

WorldSSP
De negen WorldSBK coureurs kregen opnieuw gezelschap van het WorldSSP-duo Jules Cluzel en Federico Caricasulo. Cluzel was dinsdag het snelst met een tijd van 1’53.673, terwijl Caricasulo de dag afsloot met een snelste ronde van 1’53.777.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter