Scott Redding heeft zondag ook de tweede en derde British Superbike race op Donington Park gewonnen. De Be Wiser Ducati coureur, die zaterdag ook al de eerste Superbike race wist te winnen, nam door deze 100% score tevens de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap.

De vanuit de MotoGP klasse overgekomen Scott Redding werd voorafgaand aan het 2019 Bennets British Superbike Championship gezien als de te kloppen man. De eerste twee wedstrijdweekenden op Silverstone en Oulton Park verliepen voor de Brit echter nog niet geheel naar wens en het wachten was dan ook nog steeds op de eerste overwinningen.

Nadat Redding zijn hooggespannen verwachtingen in de ogen van de Britse fans nog niet waar had kunnen maken leverde hem dan ook de nodige kritiek op. De voormalig Grand Prix coureur reageerde hierop door te zeggen dat hij tijdens de derde ronde van het seizoen, dit weekend op Donington Park er zou staan en de fans hun ongelijk zou gaan bewijzen.

Ja, een getergde Redding…….dan is hij op zijn best en dat liet de flamboyante Brit de afgelopen dagen zien.

Na zich zaterdag nog als tweede te hebben gekwalificeerd achter Be Wiser Ducati team begon Redding aan zijn zegetocht, zo wist hij zaterdag de eerste van de dit weekend drie te verrijden races op zijn naam te schrijven (lees ook: Scott Redding wint op Donington Park)

Met zijn eerste overwinning in het British Superbike Championship op zak begon Redding op en top gemotiveerd aan de laatste dag van het evenement in Donington.

Race 2
Vanaf een zevende plaats op de grid als gevolg van zijn zege in de eerste race kende Redding een lastige beginfase van de race waarin Xavi Forés, Christian Iddon en Tommy Bridewell het heft in handen namen.  Het duurde tot aan de vijfde ronde dat Redding zich voor het eerst in de top vijf wist te melden. Gestaag wist Redding zich verder door het veld  naar voren te werken om in de zeventiende ronde voor het eerst de leiding in handen te krijgen en deze over te nemen van Bridewell. Een ronde later bleek dit precies op het goede moment te zijn want in de achttiende ronde van de race begon het te regenen. De wedstrijdleiding besloot de rode vlag te tonen en gezien het inmiddels al verreden aantal ronden de race vervolgens niet meer te herstarten.

Redding werd hierdoor tot winnaar uitgeroepen voor Forés en Bridewell, Brookes en Tarran Mackenzie.

De zesde plaats in deze tweede race van het weekend werd een prooi voor Iddon gevolgd door Jason O’Halloran, Hector Barbera en Peter Hickman.

british-superbike

Bennetts British Superbike Championship race Donington Park | foto© Ian Ward

Race 3
Met een vanaf de pole vertrokken Barbera was het Redding die dit keer wel een goede start had en meteen de leiding nam voor de twee Spanjaarden Barbera en Forés. Redding teamgenoot Brookes kwam even later naar de derde plaats nadat hij Barbera opzij zette in de Old Hairpin terwijl op hetzelfde moment Forés Redding wist te verschalken en de leiding over wist te nemen.

Brookes passeerde vervolgens ook Redding waarna de Australiër de jacht opende op de aan de leiding rijdende Forés. Niet zonder succes want niet veel later was het Brookes die als leider doorkwam.

Barbera en ook O’Halloran zagen vervolgens door crashes vroegtijdig een einde komen aan hun derde race van dit weekend.

Vooraan het veld waren het Brookes, Redding en Forés die nog steeds in een stevige strijd verwikkeld waren voor de leiding, maar niet veel later wisten ook Mackenzie en Bridewell zich bij het drietal te melden waardoor er een kopgroep van vijf coureurs ontstond.

Redding had echter het beste tot het laatst bewaard want in de slotfase schakelde de voormalig MotoGP coureur nog een tandje bij en wist hij zich los te rijden van de overige vier coureurs om na zesentwintig ronden als eerste de zwart/wit geblokte vlag te passeren en zijn derde overwinning van het weekend, zijn derde van het seizoen en zijn derde in zijn nog korte British Superbike Championship carrière te vieren.

Forés werd tweede gevolgd door Bridewell, Mackenzie en Redding’s teamgenoot Brookes.

Iddon passeerde als zesde de finish voor Hickman, Andrew Irwin en Buildbase Suzuki coureur Bradley Ray.

scott-redding

Scott Redding – Donington Park | foto© Ian Ward

Tussenstand kampioenschap
Met zijn drie overwinningen en de daarbij behorende 75 punten gaat Redding nu ook aan de leiding in het kampioenschap. De Brit heeft na drie verreden rondes 115 punten weten te scoren, 6 meer dan Bridewell die met 109 punten de tweede plaats inneemt en 7 meer dan Mackenzie die Donington Park verlaat met een derde plaats in de tussenstand.

De volledig uitslagen en de uitslagen van de overige categorieën zijn te vinden via de onderstaande link.

 

Handige links British Superbikes Doninton Park – Round 3

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App