Scott Redding win Race2 in Magny Cours voor Loris Baz en Chaz Davies

33
scott-redding
Scott Redding | foto© Evert Slager

Scott Redding heeft zondagmiddag in Magny-Cours Race2 van de Pirelli French Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur was het snelst voor Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz en teamgenoot Chaz Davies. Michael van der Mark passeerde als vijfde de finish.

Terwijl de zon doorkwam en het Circuit de Nevers Magny-Cours begonnen de WorldSBK zondagmiddag om 14:00 uur aan Race2 van de Pirelli French Round. Nadat Jonathan Rea in de beginfase van de race aan de leiding reed en op koers leek voor het vroegtijdig veiligstellen van de 2020 wereldtitel was het Scott Redding die als eerste de Kawasaki coureur wist te passeren. Even later was het Loris Baz die langszij kwam niet veel later gevolgd door Chaz Davies, en met deze volgorde hield Redding de titelstrijd nog in stand.

Redding wist zijn leidende positie de rest van de race te continueren en als winnaar de finish te passeren. Baz deed hetzelfde op de tweede positie, maar Rea en Davies hielden de spanning erin tot aan de laatste ronde.

Uiteindelijk was het Davies die de derde plaats veiligstelde waardoor Rea dit keer genoegen moest nemen met de vierde plaats, een vierde plaats waardoor hij zijn feestje uit moest stellen tot de laatste ronde van het seizoen in het Portugese Estoril.

Michael van der Mark passeerde in deze race als vijfde de finish voor Michael Ruben Rinaldi, Alex Lowes, Gareth Gerloff, Toprak Razgatlioglu en Tom Sykes. 

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de derde en afsluitende dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App