Scott Smart vertrekt als technisch directeur binnen het WorldSBK

1408
scott-smart
Scott Smart | foto© worldsbk.com

Scott Smart heeft zijn functie als technisch directeur van het WorldSBK neergelegd. De voormalig 500cc Grand Prix coureur vervulde sinds 2014 deze functie. De Fransman Ludovic Reignier is door de FIM aangesteld als Smart’s opvolger.

Scott Smart trad in 2014 in dienst als technisch directeur binnen het FIM Superbike World Championship op aandringen van Greg Lavilla, directeur sportief binnen het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Als technisch directeur – overigens niet in dienst van de organisatie maar van de FIM – bracht Smart belangrijke verbeteringen aan in het technisch reglement, waardoor o.a. de machines meer en meer gelijkwaardig aan elkaar werden.

Eén van de meest opmerkelijke is de ingevoerde balansregel, waardoor een groot aantal fabrikanten in alle drie de klassen regelmatig een podiumplaats hebben weten te behalen waar dat voorheen voor sommige merken bijna onmogelijk was.

Smart heeft de afgelopen tijd ook nog gewerkt aan een minimale gewichtsregel in de World Superbike categorie die in 2024 van kracht wordt.

Wat Smart na zijn vertrek gaat doen is nog niet precies bekend, hij zal volgens de laatste berichten een andere functie gaan bekleden binnen de FIM. Ludovic Reigner, een Franse engineer, is door de FIM benoemd als de opvolger van Smart.

Namens het gehele Racesport.nl team wensen wij jullie een gelukkig, (Race)sportief maar bovenal gezond nieuwjaar.

racesportief-2023