Sean Dylan Kelly en American Racing beëindigen samenwerking

1496
sean-dylan-kelly
Sean Dylan Kelly (4) - Assen 2023 | foto© American Racing

Sean Dylan Kelly zal definitief niet meer in actie komen in de kleuren van American Racing. Dit nieuws heeft de Amerikaanse Moto2 coureur in een persoonlijk bericht op zijn social mediakanalen wereldkundig gemaakt.

Dat het de laatste tijd rommelde binnen American Racing, het enige Amerikaanse team dat actief is binnen het MotoGP wereldkampioenschap is een understatement. Met name de positie van Sean Dylan Kelly was de afgelopen tijd regelmatig een gespreksonderwerp. De Amerikaan, die tijdens de vijf weken durende zomerstop een operatie onderging, werd na de zomerstop plotseling en onverwachts vervangen door Marcos Ramirez. Dit tot grote verrassing van Kelly die volgens eigen volledig hersteld was van de ingreep en na Silverstone gewoon weer kon rijden.Met de wetenschap dat American Racing graag met minimaal één Amerikaanse coureur in de gelederen werkt was de verwachting dat Kelly in ieder geval terug zou keren bij het team. Groot was de verrassing op donderdag voorafgaand aan de Gran Premi Monster Energy de Catalunya toen het team bekend maakte Joe Roberts na drie seizoenen in 2024 weer terugkeert bij het team.

De grote vraag sindsdien, wordt Kelly in 2024 naast Roberts de tweede coureur voor het team waardoor American Racing komend seizoen met een volledig Amerikaanse rijdersbezetting aan de start zal verschijnen. Het antwoord kwam nog geen 24 uur later, Kelly heeft namelijk via zijn eigen social mediakanalen laten weten dat er een einde is gekomen aan zijn samenwerking met het team.

Sean Dylan Kelly: “Helaas is er een einde gekomen aan mijn tijd bij het American Racing Team. Uiteraard is dit een enorme teleurstelling voor me, maar dit is zeker niet het einde van mijn Moto2 ambities. Zoals de meesten van jullie weten, kwam mijn ‘armpomp’ blessure terug door de aanwezigheid van te veel littekenweefsel en werd ik tijdens de zomervakantie hieraan geopereerd.
Na het respecteren van de hersteltijd voelde ik me 100% klaar om na Silverstone weer terug te keren, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het team en ik op dit punt van mening verschillen. Dit is geen gemakkelijke tijd, maar ik kijk ernaar uit om mijn plannen voor 2024 te bevestigen en ze zo snel mogelijk met jullie te delen. In de tussentijd zal ik hard werken om ervoor te zorgen dat ik klaar ben voor elke kans die zich vanaf nu tot het einde van het jaar voordoet. Ik wil Eitan, Avner en John bedanken voor alles wat ze de afgelopen jaren voor me hebben gedaan en ik wens ze allemaal het allerbeste voor de rest van het seizoen.”

Wie in 2024 de teamgenoot wordt van Roberts is nog niet bekend, de meest voor de hand liggende optie en een veelgenoemde naam is de Brit Rory Skinner die momenteel ook in dienst is van het team.Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash #1 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP23
  • Crash #1 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP23