Sepang Shakedown Test: Aprilia kiest voor Lorenzo Savadori

8
lorenzo-savadori
Lorenzo Savadori | foto© WorldSBK.com

Niet Max Biaggi maar Lorenzo Savadori is door Aprilia opgeroepen om komende week tijdens de zogenaamde MotoGP Shake Down Test in Sepang in actie te komen. Savadori zal drie dagen lang de Aprilia RS-GP 19 aan de tand voelen waarna Bradley Smith en Aleix Espargaró het werk over zullen nemen tijdens de Official MotoGP Test.

Zondag 2 februari zullen op het Sepang International Circuit in Maleisië de MotoGP motoren voor de eerste keer in 2020 op het circuit in actie komen. De reguliere MotoGP coureurs zullen echter nog een paar dagen langer moeten wachten aangezien het circuit de eerste drie dagen gereserveerd is voor de MotoGP Shakedown Test, een test waarin alleen de MotoGP testcoureurs en de coureurs die deel uitmaken van de MotoGP fabrieksteams zonder concessies.

Aangezien de vanwege dopingperikelen geschorste Andrea Iannone de komende week zo goed als zeker niet in actie zal komen, het een hele belangrijke eerste MotoGP test wordt voor Aprilia – die de komende week voor het eerst in actie zal komen met de volledige nieuwe Aprilia RS-GP 20 – was de Italiaanse motorenfabrikant de afgelopen tijd op zoek naar een passende vervanger voor deze eerste test van 2020.

Diverse namen passeerden de afgelopen weken de revue, namen als Karel Abraham, Lorenzo Savadori maar ook good-old Max Biaggi. Toen de Romeinse keizer zelf in de media nog een aantal keren de hint gaf en liet weten dat Aprilia hem nodig zou hebben tijdens deze MotoGP test hij er zou staan, hoopten veel fans al op een comeback van de Italiaan.

Zover komt het echter niet, Aprilia heeft namelijk Lorenzo Savadori gevraagd om komende week in Sepang op de RS-GP 19 te willen stappen en het belangrijke testwerk voor zijn rekening te nemen. De voormalig Europees Superstock kampioen, 125cc, WorldSBK en MotoE World Cup coureur zal van 2 t/m 5 februari de 2019 Aprilia Racing Team Gresini RS-GP testen waarna Bradley Smith en Aleix Espargaró het stokje over zullen nemen en van 7 t/m 9 februari tijdens de Official MotoGP Test voor het eerst op de langverwachte RS-GP 20 in actie zullen komen.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Savadori op een Aprilia MotoGP machine in actie komt. In 2017 kreeg Savadori – die destijds reed voor het Aprilia WorldSBK Team – al eens de gelegenheid om tijdens een test op het Misano World Circuit met de Aprilia MotoGP machine te rijden.

Veel informatie zal er de komende week niet naar buiten komen van de MotoGP Shakedown Test, deze test vind namelijk achter gesloten deuren plaats. Het Sepang International Circuit is tijdens deze test hermetisch afgesloten en derhalve niet toegankelijk voor de media en publiek. Anders is het tijdens de Official MotoGP Test, hier is de media welkom en zal er uitgebreid verslag gedaan worden van deze eerste testkilometers van 2020.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App