Het Maleisische SIC Racing Moto2 team heeft zondag de late, verrassende en inmiddels al veelbesproken rijderswissel tussen Hafizh Syahrin en Zulfahmi Khairuddin bevestigd. Met deze bevestiging is de weg vrij voor het Monster Yamaha Tech3 Team om Shyahrin te bevestigen als vervanger van Jonas Folger.

SIC Racing, het team dat al enige jaren onder leiding van teammanager Johan Stigefelt uitkomt in de Moto3 klasse, komt vanaf 2018 ook uit met één rijder in de Moto2 klasse. Als coureur had men hiervoor Hafizh Syahrin aangetrokken, echter hier kwam de afgelopen week een kink in de kabel.

Zo werd Syahrin een aantal dagen geleden naar voren geschoven als mogelijke vervanger van de nog steeds niet fitte Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team. Met tussenkomst van het Sepang International Circuit werd Syahrin van de Moto2 lijst gehaald en vervangen door landgenoot Zulfahmi Khairuddin.

Zondagochtend, twee dagen voor de eerste officiële Moto2 test van 2018 in Valencia, bevestigde het Maleisische team de late, bijzondere en inmiddels al veelbesproken rijderswissel middels een officieel persbericht.

Johan Stigefelt – SIC Racing Moto2 teammanager: “Zulfahmi Khairuddin komt nu in 2018 bij ons rijden in de Moto2, iets dat wel als een verrassing kwam omdat we gepland hadden dat Hafizh bij ons zou gaan rijden, maar hoe dan ook zijn we voorbereid. We hebben de afgelopen zes maanden hard gewerkt om het Moto2-project voor te bereiden en we hebben inmiddels alles op orde. We hebben zeer goede mensen binnen dit project en het team. We geven Fahmi de beste ondersteuning en de beste fiets; ik denk dat hij verbaasd zal zijn hoe leuk het is om op een Moto2-fiets te rijden. Natuurlijk zal het ook moeilijk zijn, het is een zwaar en competitief kampioenschap en het zal veel van hem vergen, maar Fahmi voelt zich zeker en klaar om deze uitdaging aan te gaan. Nu hebben we negen dagen de tijd om te testen voor de eerste ronde in Qatar, dus we hebben nog veel werk te doen en veel dingen te doen om Fahmi te helpen bij zijn overstap van de World Supersport naar de Moto2, maar ik weet zeker dat hij de fiets zal waarderen en van het team gaathouden, omdat hij hier al veel mensen kent, dus het zal voor hem een niet een hele moeilijke overstap zijn.”

Zulfahmi Khairuddin: “Het is echt geweldig om deze kans te krijgen, dus ik wil SIC,(Sepang International Circuit)met name Razlan, bedanken voor zijn voortdurende steun en geloof in mij. Ik ben erg enthousiast om terug te keren in het MotoGP paddock. Komende week in Valencia zal de focus liggen op het verbeteren van mijn gevoel met de Moto2 machine. Ik denk niet dat het zo’ n grotere stap voor mij is van Supersport naar Moto2, maar de competitie zal zeker moeilijk zijn en ik zal gewoon veel ronden moeten rijden. Ik hoop dat de omstandigheden in Valencia goed zijn voordat we een  week later  in Maleisië testen.”

Met de bevestiging van deze rijderswissel lijkt het nog slechts een kwestie van tijd alvorens het Monster Yamaha Tech3 MotoGP Team de komst van Syahrin als teamgenoot van Johann Zarco wereldkundig zal maken. Syahrin wordt daarmee de eerste Maleisiër die actief zal zijn in de koningsklasse.