Simon Jespersen als vervanger van Dominique Aegerter in Catalunya

2854
simon-jespersen
Simon Jespersen | foto© Yamaha Racing

Dominique Aegerter zal vanwege contractuele verplichtingen in de FIM Enel MotoE World Cup de eerstvolgende WorldSSP ronde op Circuit de Barcelona – Catalunya (17 t/m 19 september) moeten missen. Het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing Yamaha moest dus op zoek naar een passende vervanger, en die heeft men gevonden in het 20-jarige Deense talent Simon Jespersen.

Dominique Aegerter gaat met een voorsprong van 62 punten aan de leiding in het World Supersport kampioenschap. De Zwitser zal de races in Catalunya helaas moeten missen. In hetzelfde weekend rijdt de FIM Enel MotoE World Cup namelijk de laatste ronde van het seizoen 2021, waarin Aegerter eveneens nog kans op de titel heeft. Ten Kate Racing Yamaha heeft met Simon Jespersen een uitstekend alternatief gevonden. De 20-jarige Deen reed als vervanger tijdens de World Supersport ronde in Navarra en maakte daar indruk door in de top van het veld te kunnen strijden. Daarnaast is Jespersen een vaste deelnemer in het Spaanse ESBK Supersport klasse en hij staat momenteel derde in het kampioenschap.

Tijdens de achtste ronde van het seizoen op het Circuit de Barcelona-Catalunya (17 t/m 19 september) zullen Jesperen and Galang Hendra Pratama uitkomen voor Ten Kate Racing Yamaha. Een week later zal Aegerter terugkeren bij het Nederlandse team, wanneer er geracet gaat worden op het circuit van Jerez de la Frontera.

Simon Jespersen: “Dat ik voor Ten Kate Racing Yamaha zal rijden in de eerstvolgende World Supersport ronde in Barcelona is waarschijnlijk één van de coolste ervaringen die ik in mijn carrière tot nu toe heb meegemaakt. Ik ben super dankbaar voor deze kans van het Ten Kate Racing Yamaha team om mij Dominique te laten vervangen, die de leider in het kampioenschap is. Ik zal deze kans aangrijpen als één groot leerproces en ik ga mijn uiterste best doen. Onlangs maakte ik mijn debuut in dit kampioenschap in Navarra. Ik was zeer positief over de resultaten. Voor dit weekend kom ik met vertrouwen aan met in mijn achterhoofd dat ik met het Ten Kate team kan werken. Ik heb helemaal geen verwachtingen, ik wil geen druk op mezelf leggen, gewoon genieten en vrij rijden. Het doel is om het weekend af te sluiten door te kunnen zeggen dat ik absoluut 100% heb gegeven en dat ik met een grote glimlach kan vertrekken!”

Ten Kate Racing Yamaha teammanager Kervin Bos: “We willen als Ten Kate Racing Yamaha voor het teamkampioenschap gaan. Toen bekend werd dat Dominique de races in Catalunya moest missen, zijn we op zoek gegaan naar het best mogelijke alternatief. Ik denk dat we die met Simon Jespersen hebben gevonden. We werden voor de Navarra ronde getipt door onze partner SBS Brake Pads over Simon. De tip bleek meer dan te kloppen, want Simon liet een zeer sterke indruk achter in Navarra en reed zelfs aan de leiding. Simon krijgt de volledige support van de crew van Dominique. We zijn tevens trots om te kunnen melden dat SBS Brake Pads onze speciale event sponsor in Catalunya is. Ik denk dat we met Simon en Galang voor goede resultaten kunnen gaan in Catalunya!”

Aegerter gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met 302 gescoorde WK-punten, 62 meer dan zijn naaste belager op de tweede plaats Steven Odendaal. Aangezien er in Catalunya maximaal 50 WK-punten te verdienen zijn houdt dit in dat Aegerter ondanks het missen van de twee races op Circuit de Catalunya – Barcelona de leider in de tussenstand van het kampioenschap zal blijven.Handige links Motul French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter