Simone Corsi in 2020 met Forward Racing MV Agusta in Moto2

392
simone-corsi
Simone Corsi | foto© Forward Racing

Het MV Agusta Temporary Forward Racing team zal in 2020 aan de start verschijnen met Stefano Manzi en nieuwkomer Simone Corsi. Dit nieuws heeft het Italiaanse Moto2 team bekend gemaakt tijdens de laatste dag van de EICMA motorshow in Milaan. Corsi zal de plaats innemen van Dominique Aegerter die na dit seizoen het team zal verlaten.

Simone Corsi wordt in 2020 de teamgenoot van Stefano Manzi binnen het MV Agusta Temporary Forward Racing team. Beiden zullen komend seizoen aan de start verschijnen op de MV Agusta F2, de motor waarmee het prestigieuze merk Varese dit jaar is teruggekeerd naar het wereldkampioenschap.Simone Corsi
Corsi begon zijn carrière als wegracecoureur in 2001 in het Italiaans wegracekampioenschap en debuteerde een jaar later als Grand Prix coureur in de toenmalige 125cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In 2005 stapte hij over naar de 250cc klasse en in 2013 debuteerde hij voor het Forward Racing Team in de Moto2-categorie, waar hij tot 2015 bleef. In deze periode wist de Italiaan 24 podiumplaatsen en 9 overwinningen te scoren.

In 2016 en 2017 maakte de Italiaan deel uit van het Speed Up Racing team om vervolgens in 2018 de overstap te maken naar Tasca Racing Scuderia Moto2. Halverwege het seizoen 2019 werd Corsi door Tasca Racing ontslagen. Na een tweetal invalbeurten voor de geblesseerde Steven Odendaal binnen het Nederlandse NTS RW Racing GP en een aantal wedstrijden aan de zijlijn te hebben gestaan heeft de 32-jarige Italiaan nu dus voor 2020 weer een vaste startplaats gevonden bij MV Agusta Temporary Forward Racing.

Simone Corsi: “Ik ben blij dat ik in 2020 weer als vaste coureur terug kan keren in de klasse, en helemaal omdat te doen met een belangrijk merk als MV Agusta. Ik wil Giovanni Cuzari, RPM en het hele team bedanken voor het vertrouwen dat ze me hebben gegeven en ik hoop dat ik ze op hun beurt met goede resultaten kan terugbetalen, om zo het beroemde Italiaanse merk MV Agusta weer bovenaan de ranglijst te zien staan. Ik heb gezien dat de motor in de afgelopen races veel gegroeid is, Manzi heeft goede resultaten behaald, hierdoor ben ik nog meer gemotiveerd en klaar voor deze nieuwe uitdaging.

Hoe, waar en wat de plannen zijn voor Aegerter, nu er voor komend seizoen geen plaats meer is binnen het team, is nog niet bekend.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App